45. obletnica Območne obrtno-podjetniške zbornice Maribor (Hotel Habakuk, 13.12.2018)

V četrtek, 13. decembra 2018 je bila v hotelu Habakuk slavnostna prireditev ob praznovanju 45. obletnice Območne obrtno-podjetniške zbornice Maribor.

Dogodka so se udeležili številni visoki gostje, med katerimi so bili tudi novi mariborski župan, gospod Saša Arsenovič, župani okoliških občin, predstavniki vladnih institucij in predstavniki krovne organizacije, Obrtne zbornice Slovenije.

Predsednik Območne obrtno-podjetniške zbornice Maribor, Aleš Pulko, je v uvodnem nagovoru, med drugim, poudaril, da: “današnji večer prikazuje zgodovino obrti in podjetništva v mestu, ki ste jo ustvarili naši jubilanti in drugi člani. Pogled v prihodnost je z mojimi očmi izjemno pozitiven, saj je v vas, ki boste tudi v prihodnje gradili dodano vrednost mesta in regije, zbranega veliko poslovnega potenciala. Zbornica je tista, ki je doslej pomagala ustvarjati bolj prijazne pogoje za vaše delovanje, v prihodnje pa si bomo ob tem, kar že počnemo, dodatno prizadevali za večji poudarek posredovanju znanj in veščin, ki jih člani potrebujete za pravilno dolgoročno rast in stabilnost podjetij.”

9 članov in 2 članici Območne obrtno-podjetniške zbornice Maribor je ob tej priložnosti prejelo posebna priznanja, Bronaste ključe Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, za aktivno vlogo pri vzpostavitvi sodobne, tržno naravnane zbornice ob  prehodu na prostovoljno članstvo ter prepoznavanje pravilnih korakov in primernih funkcionarjev ter za delo na področju spodbujanja stroke. Območna obrtno-podjetniška zbornica pa je za svoje uspešno delo in za aktivno vlogo pri soustvarjanju obrnikom prijaznega okolja za delovanje prejela Zlati pečat Obrtno-podjetniškezbornice Slovenije. Priznanja je podelil predsednik krovne organizacije, gospod Branko Meh.

Na prireditvi se je zbralo več kot 300 gostov, obrtnic in obrtnikov naše zbornice s svojimi partnerji, ki z delom in trudom predstavljajo jedro podjetništva v Mariboru in okolici.

Tradicionalno se je Območna obrtno-podjetniška zbornica Maribor poklonila svojim članom z nagradami za dolgoletno obrtniško in podjetniško udejstvovanje, in sicer tistim, ki v obrti in podjetništvu ustvarjajo že 10, 20, 30, 35, 40, 45 in 50 let. Program, ki ga je vodila Mojca Lubanjšek Pehant, so s umetniškimi vložki popestrili dijaki umetniške gimnazije Konservatorija za glasbo in balet Maribor, harmonikarja Rene Črešnar in Tadej Kopinč ter violinistka Laura Calligariss, dijaki Srednje šole za oblikovanje, plesalka Tjaša Predan s plesnim partnerjem Arnejem Ivkovičem in saksofonist Dominic Huls.

Aleš Pulko,

Predsednik OOZ Maribor

Zahvala za sodelovanje pri izvedbi jubilejne prireditve gre tudi:

  • Novi KBM d.d.
  • Vinu Joannes, družba za vinarstvo in sadjarstvo, proizvodnja, trgovina, gostinstvo in turizem d.o.o., Boštjan Protner za postrežen aperitiv
  • Čebelarstvu Cesar, Marku Cesrju s.p. za postrežen aperitiv
  • Lesarki šoli Maribor za izdelavo lesenih spominkov ob 45.obletnici OOZ Maribor
  • Srednji gostinski šoli Maribor za pomoč pri podeljevanju priznanj, evidentiranju udeležencev in garderobi.  

Mojca Lubanjšek Pehant med vodenjem programa

Mojca Lubanjšek Pehant med vodenjem programa

Čudoviti prostor v soju belih božičnih zvezd je pripravil Dejan Rojko, predsednik Sekcije cvetličarjev in vrtnarjev OOZ Maribor

Branko Meh, predsednik OZS in Aleš Pulko, predsednik OOZ Maribor 

Aleš Pulko, predsednik OOZ Maribor med nagovorom vseh gostov

Tjaša Predan s plesnim partnerjem Arnejem Ivkovičem in saksofonistom Dominicem Hulsem

Popestritev dijakov umetniške gimnazije Konservatorija za glasbo in balet Maribor

Branko Meh, predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije med nagovorom vseh gostov

Dijaki Srednje šole za oblikovanje Maribor

Dijaki Srednje šole za oblikovanje Maribor

Prejemniki priznanj za 10 let

Prejemniki priznanj za 20 let

Prejemniki priznanj za 30 let

Later d.o.o. – prejemnik priznanja za 40 let

Vinko Šeligo – prejemnik priznanja za 40 let

Cizerl d.o.o. – dobitnik priznanja za 45 let

Anton Vrečko – prejemnik priznanja za 50 let

Optika Pirc – prejemnik priznanja za 50 let

Vodstvo OOZ Maribor ob prejemu priznanja ZLATI PEČAT OZS s strani Branka Meha, predsednika OZS 

Dobitniki posebnih priznanj, BRONASTIH KLJUČEV OZS