Dvodnevna delavnica: “Poslovni modeli in inovativne poslovne ideje s področja agroživilstva”

12:00Hotel City Maribor, Ulica Kneza Koclja 22, Maribor

V A B I L O

Osnovni izziv projekta Urbana zemljina za hrano (Urban Soil 4 Food) Evropske komisije in iniciative Evropske unije »Urban Innovative Actions« je uporaba mestnih bioloških odpadkov za proizvodnjo certificirane in standardizirane urbane zemljine, ki jo bomo ponovno uporabili znotraj mesta. Projekt pomeni prvi korak k spremembi sedanje tradicionalne družbe, ki temelji na kopičenju odpadkov, v družbo krožnega gospodarstva, aktivno vključeno in ponosno na svoje dosežke.

V okviru projekta Urbana zemljina za hrano organiziramo dvodnevne delavnice na temo:

“Poslovni modeli in inovativne poslovne ideje s področja agroživilstva”

Delavnice so namenjene malim podjetnikom, kmetom, študentom in vsem inovativnim posameznikom z inovativno poslovno idejo, ki želijo svoj agro-živilski produkt, storitev ali poslovni model razviti in predstaviti na tržišču.

Prva delavnica bo v ponedeljek, 18. 11. 2019, ob 9. 30 uri, v hotelu City Maribor, ulica kneza Koclja 22, Maribor

Program delavnice 1/III:
9.30 – 9.45
Predstavitev projekta Urbana zemljina za hrano
Igor Kos, Inštitut Wcycle Maribor – inštitut za krožno gospodarstvo
9.45 – 10.30
Kaj je potrebno vedeti preden vstopimo z novim agro-živilskim produktom na trg v smislu zagotavljanja kakovosti
Valentina Aleksić, Inštitut KON-CERT
10.30 – 11.30
Poslovni modeli v agroživilstvu in praktična delavnica
Jure Verhovnik, Arev d.o.o.
Janja Viher in Marko Kac, Zavod za inovativnost in podjetništvo
11.30 – 11.45
Odmor
11.45 – 13.30
Poslovni modeli v agroživilstvu in praktična delavnica
Jure Verhovnik, Arev d.o.o.
Janja Viher in Marko Kac, Zavod za inovativnost in podjetništvo
13.00 – 14.00
Kosilo

Druga delavnica bo v ponedeljek, 18. 11. 2019, ob 14. 00 uri, v hotelu City Maribor, ulica kneza Koclja 22, Maribor

Program delavnice 2/III:
14.00 – 16.00
Poslovni modeli v agroživilstvu in praktična delavnica – individualno svetovanje in mreženje
Jure Verhovnik, Arev d.o.o.
Janja Viher in Marko Kac, Zavod za inovativnost in podjetništvo

Program delavnice 3/III:
Tretja delavnica (ogled primera dobre prakse: prestavitev turistične kmetije Pri Kovačniku) bo v torek, 19. 11. 2019, ob 10.00 uri, na lokaciji, Planica 9, 2313 Fram
10.00 – 12.00
Predstavitev in ogled kmetije Pri Kovačniku
Barbara Štern

Udeležba na delavnici je za vse udeležence brezplačna.

Prosimo za predhodno prijavo na naslov: barbara@ezavod.si ali na telefon E-zavoda: 02/749 32 12.

Ob prijavi prosim navedite ali se prijavljate na vse tri delavnice ali samo na posamezno (1/III, 2/III ali 3/III) delavnico. V prijavi prosim navedite ali imate svojo podjetniško idejo.

Na delavnico I/III in 2/III prosim prinesite svoje prenosne računalnike.