Izobraževanje SOMMELIER 1. stopnje

Srednja šola za gostinstvo in turizem Maribor, Mladinska ulica 14a, 2000 Maribor

˝In vino veritas˝. V vinu je resnica in to ne samo ena, zato vas vabimo, da se nam pridružite na izobraževanju za SOMMELIER 1. stopnje, kjer vam jih bomo pomagali poiskati.

Srednja šola za gostinstvo in turizem Maribor ima skupaj z Društvom vinskih svetovalcev Sommelier Slovenije dolgoletne bogate izkušnje z izobraževanjem sommelierjev 1. in 2. in 3. stopnje. Predavanja in delavnice izvajajo in vodijo vrhunski strokovnjaki iz gostinske in vinarske stroke.

Izobraževanje obsega 75 šolskih ur s pričetkom 6. 4. 2020.

Strokovne vsebine in teme izobraževanja:

– VINOGRADNIŠTVO; osnove vinogradništva, vse o vinski trti,oskrba in delo v vinogradu

– VINARSTVO; sestavine vina, senzorika osnove pokušanja vina, osnove vinarstva,

– ENOGEOGRAFIJA SLOVENIJE; spoznavanje vinorodnih dežel in vin, označbe vin, predstavitve in pokušnja značilnih vin posameznih področij;

– VINO V GASTRONOMIJI; ponudba in postrežba vin, steklenice, kozarci, zamaški, sommelierski pripomočki, hranjenje vina. Druženje vina in jedi.

Za zaključek izobraževanja bo organizirana strokovna ekskurzija, strokovni ogled moderne vinske kleti in zaključno kosilo. Predavanja bodo potekala meseca aprila 2020 (6. 4., 7. 4., 14. 4, 15. 4., 20. 4. 21. 4., 22. 4.). V program se lahko vključijo kandidati, ki so uspešno zaključili: – srednjo strokovno šolo s področja gostinstva; – srednjo poklicno šolo; – katerokoli drugo šolo.
Izobraževanje sommelier 1. stopnje se zaključi s pisnim in praktičnim preverjanjem znanja, ki bo drugi teden v mesecu maju.
Udeleženci, ki uspešno zaključijo izobraževanje, prejmejo diplomo sommelier 1. stopnje, ki jo izda Srednja šola za gostinstvo in turizem Maribor. Cena izobraževanja znaša 1.000,00 eur z DDV, vključuje pa gradivo, pogostitev v času izobraževanja in strokovno ekskurzijo. Plačilo izobraževanja je možno v dveh obrokih, in sicer je potrebno prvi obrok, 500 eur, poravnati ob prijavi oziroma najkasneje do 1. 4. 2020; drugi obrok, tudi 500 eur, pa najkasneje do 22. 4. 2020 na račun: TRR: SI56011006030701784, sklic SI00 760106.

Povezava do VABILA in PRIJAVNICE.

Prijavite se s priloženo prijavnico do 1.4. 2020., oziroma do zapolnitve prostih mest, na naslov šole ali na elektronski naslov vodje izobraževanja Smiljana Benkoviča  na e-naslov: smiljan.benkovic@siol.net oziroma na GSM 041 208 380. . Taisti vam je voljo za dodatne informacije.

Dušan Erjavec, ravnatelj

Vir: Smiljan Benkovič, vodja izobraževanja na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Maribor