Izvedba brezplačnega seminarja o GDPR v okviru EU projekta RAPiD.Si

13:00 - 16:00OOZ Maribor (Izobraževalna dvorana), Titova cesta 63, 2000 Maribor

Brezplačni strokovni seminar o varstvu osebnih podatkov je namenjen predvsem malim in srednje velikim podjetjem. Glavni cilj je predstaviti reformo zakonodajnega okvira s področja varstva osebnih podatkov, usmeriti slušatelje na informacije in uporabna orodja, ki pripomorejo k prenosu zakonskih zahtev v prakso, ter ponuditi odgovore na konkretna vprašanja.

Seminar je brezplačen in odprt za vse člane, saj je organiziran v sklopu dejavnosti projekta RAPiD.Si, ki je financiran s strani Evropske unije.

Povezava do:  Aktivnosti za podjetja_RAPID_SI

Seminar bo izvedla Alenka Jerše, namestnica Informacijske pooblaščenke RS.

PROGRAM:
1. DEL (cca 90 minut)

Ključne dolžnosti po Splošni uredbi o varstvu osebnih podatkov (GDPR)
·        Temeljne definicije, načela
·        Pravne podlage
·        Informiranje posameznika
·        Pravice posameznika (pravica do seznanitve, pozabe, omejitve, prenosljivosti podatkov…)
·        Pogodbena obdelava podatkov
·        Evidenca dejavnosti obdelave (»katalogi«)
·        Ocene učinkov v zvezi z varstvom podatkov
·        Pooblaščene osebe za varstvo podatkov (DPO)
·        Kodeksi ravnanja in potrjevanje (certificiranje)
·        Varnost podatkov
·        Neposredno trženje
·        Obveščanje o kršitvah varnosti
·        Prenos osebnih podatkov v tretje države ali mednarodne organizacije
·        Pravna sredstva, odgovornost in kazni

ODMOR ZA KAVO (cca 20 minut)

2. DEL (60 minut)
·        Kako razumeti in izvajati določbe Splošne uredbe v praksi
·        Novosti Zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2; *odvisno od sprejema)
·        Vprašanja in odgovori

Povezava do VABILA.

PRIJAVA: Udeležba vašega podjetja je možna le ob pravočasni prijavi na spletni strani OZS dogodki: www.ozs.si/Dogodki ali elektronsko na naslov: info@ooz-maribor.si, najkasneje do vključno srede, 20. novembra 2019, do 12. ure.

Prijave sprejemamo do zasedbe prostih mest. V primeru prenizkega števila prijav si pridržujemo pravico do odpovedi seminarja.

Dodatne informacije: tel: 02/33 03 506, 051 672 657 Viktorija Vodušek.

Vljudno vabljeni!