V sekciji so združeni tista podjetja (s.p., d.o.o.,…), ki se ukvarjajo z gostinstvom, turizmom in živilsko dejavnostjo.

Gostinska dejavnost vključuje:

  • restavracije in gostilne,
  • okrepčevalnice,
  • motele, hotele in podobne nastanitvene obrate,
  • začasne gostinske obrate,
  • pripravo in dostavo jedi (catering)
  • počitniške domove in podobne nastanitvene obrate za kratkotrajno bivanje (počitniške domove in letovišča, turistične kmetije s sobami, oddajanje zasebnih sob gostom, planinske domove in mladinska prenočišča in druge nastanitve za krajši čas),
  • avtokampe, tabore,
  • (…)

Turistična dejavnost vključuje:

  • organizacijo in/ali prodajo turističnih aranžmajev
  • drugo podjetniško in poslovno svetovanje na področju turizma
  • trajnostni turizem
  • (…)

Živilska dejavnost vključuje:

  • slaščičarne in kavarne
  • proizvodnja raznih izdelkov kot so:  pekovske izdelke, sladice in peciva, izdelke iz mesa, izdelke iz medu, izdelke iz raznih semen
  • (…)


Sekcijo vodi Izvršilni odbor, ki ga izvolijo člani na svojem VOLILNEM ZBORU vsaka štiri (4) leta.

ČLANI IO SEKCIJE ZA GOSTINSTVO IN TURIZEM ZA MANDATNO OBDOBJE 2022-2026:

JANJA VIHER – PREDSEDNICA
MARJAN VIDOVIČ – PODPREDSEDNIK 
ANJA MALAJNER ČERNE – PODPREDSEDNICA 
MITJA ŠPES – član
MARKO CESAR – član
BOŠTJAN PROTNER – član
SAŠO VNUK – član

Strokovna dela opravlja sekretarka MARJANA SAVIĆ KRAJNC (kontakt).