OOZ Maribor

Aprila v Celju dva sejma: Energetika in Terotech-Vzdrževanje

ET-2016--nacrt-SLO+ANG-3

Na mednarodnih strokovnih sejmih Energetika in Terotech-Vzdrževanje se bodo na celjskem sejmišču od 12. do 15. aprila 2016 predstavile najbolj pomembne blagovne znamke energetike in industrijskega vzdrževanja. Obiskovalci bodo lahko izbirali med ponudbo več kot 480 najboljših blagovnih znamk iz 29 držav. Štiridnevno sejemsko dogajanje bodo zaznamovale novosti, koristne informacije in predvsem znanje, v prvi vrsti za strokovno javnost, pa tudi osveščeno splošno javnost, ki se zaveda pomena učinkovitega upravljanja z energijo in ustreznega vzdrževanja za doseganje prihrankov. Častni pokrovitelj sejmov je Ministrstvo za infrastrukturo RS.

 

V letošnjem razstavnem programu sejma Energetika si bo mogoče ogledati celovito ponudbo za ogrevanje, hlajenje in prezračevanje (toplotne črpalke, klimatske naprave, prezračevalne naprave, cevni sistemi, kogeneracije, toplovodni kotli na biomaso, kotli na pelete, kotli na sekance, kotli na trda goriva …). Predstavljene bodo inovativne energetske rešitve, hibridne rešitve. V ponudbi bodo tipala, termoelementi, merilniki temperature, vlage in tlaka, analizatorji dimnih plinov, predstavili se bodo izvajalci laboratorijskih in kalibracijskih storitev, dobavitelji opreme za energetske in tehnološke sisteme, ponudniki odvodnjavanja ravnih streh, strokovne revije in izobraževalne institucije. Na razstavnih prostorih si bo mogoče ogledati še ponudbo programskega orodja za modeliranje elektro in strojnih instalacij, kompresorje in opremo za kompresorje, sanitarno opremo, filtrirne naprave za vodo ter opremo za ogrevanje in hlajenje.

Sejem Terotech-Vzdrževanje prinaša celovito ponudbo za učinkovito industrijsko vzdrževanje. Predstavili se bodo ponudniki s področja hidravlike, pnevmatike, fluidike, ventilov in gibljivih cevi. V razstavnem programu bodo filtrirni materiali, filtri za prostorsko, industrijsko in mokro filtracijo, ležaji, tesnila, verige, jermeni in zobniki, olja, maziva in naftni derivati, varilna in rezalna oprema, vijačni materiali in orodja, pnevmatika, plinske vzmeti, pogonska tehnika in elektromotorji, kompresorji in oprema, transportna kolesa, industrijska kolesa in transportne linije, senzorji za industrijsko avtomatizacijo, orodja in pribor za vzdrževalna dela. Predstavili se bodo ponudniki inženiringa in svetovanja v vzdrževanju, strojegradnje in strojev v vzdrževanju, ponudniki vzdrževanja strojev in naprav, serviserji in vzdrževalci osebnih in tovornih dvigal. V razstavnem programu je ponudba informatike, avtomatizacije, krmiljenja in merilnih naprav, predstavile se bodo izobraževalne institucije in strokovne revije.

 

Aktualne strokovne razprave – Veliko pozornosti mladim

Veliko pozornosti bo v strokovnem programu namenjeno aktualnim strokovnim temam za instalaterje – že prvi sejemski dan (12.4.) bo na sejmišču Dan slovenskih instalaterjev-energetikov, ki ga pripravljajo SIEM, Območna obrtno-podjetniška zbornica Maribor in Sekcija instalaterjev-energetikov pri OZS.

Učinkovitemu industrijskemu vzdrževanju bo posvečen Dan vzdrževanja, ki ga tretji sejemski dan (14.4.) pripravljata strokovna revija IRT3000 in Celjski sejem. Program, ki bo razdeljen na dva sklopa – vzdrževanje hidravličnih in pnevmatičnih strojev in naprav ter vzdrževanje mehanskih sistemov –, bo povezoval dr. Franc Majdič. Isti dan bo na sejmišču tudi Dan kovinarjev Slovenije, v okviru katerega se bodo posvetili sodobnemu vzdrževanju strojev in naprav.

 

Na sejmišču se bo odvilo še tradicionalno državno tekmovanje dijakov srednjih poklicnih šol za poklic instalater strojnih instalacij. Za mlade, bodoče strokovnjake na teh področjih sicer v Celjskem sejmu pripravljajo še poseben program zadnji sejemski dan (15.4.), ko bodo najavljenim skupinam učencev, dijakov in študentov, ki se izobražujejo na strokovnih področjih sejmov, omogočili tudi brezplačen vstop na sejma. Skupaj s partnerji bodo poskrbeli za vodeno predstavitev poklicev v energetiki in drugih strokovnih področjih sejma ter Energetsko karierno srečanje z Energetika.NET.

Strokovni dvojček bo od torka do četrtka mogoče obiskati od 9. do 17.30 ure, zadnji dan v petek pa od 9. do 17. ure.  Obiskovalce pa vabimo, da si pred obiskom natančen program dnevnega dogajanja na sejmišču ogledajo na spletni strani www.ce-sejem.si.

NA SEJMU Energetika SE PREDSTAVLJA SEKCIJA INSTALATERJEV ENERGETIKOV MARIBOR V HALI K

NA SEJMU Terotech-Vzdrževanje SE PREDSTAVLJA SEKCIJA KOVINARJEV OOZ MARIBOR V HALI D

Vabljeni, da jih obiščete na razstavnem prostoru!

Info za brezplačne poslovne kupone: 02 330 3 500

ZADNJE OBJAVE

DOGODKI IN VABILA

20-04-2024

Sodni stolp, Pristan 8, 2000 MARIBOR, Hotel Maribor, Glavni trg 8, 2000 MARIBOR

15-04-2024

OOZ Maribor, Titova cesta 63, 2000 MARIBOR

Prijava na svetovanje

Za svetovanje z našimi referenti se morate obvezno prijaviti. Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo ter našli ustrezen termin.

E-novice OOZ Maribor

E-novice OOZ Maribor