OOZ Maribor

Brezplačna SPOT delavnica: “Novosti pri zaposlovanju tujcev”SPOT Svetovanje Podravje, ki ga izvajamo konzorcijski partnerji: Mariborska razvojna agencija p.o., Območna obrtno-podjetniška zbornica Maribor, Štajerska gospodarska zbornica, Znanstveno-raziskovalno središče Bistra Ptuj in Razvojno informacijski center, za vas organizira delavnico.

Slovenija se trenutno ubada s problemom pomanjkanja delovne sile določenih deficitarnih poklicev, ki ga rešuje s pomočjo zaposlovanja delavcev iz drugih držav. Pri tem prednjačijo delavci iz držav bivše Jugoslavije. Postopki pridobivanja delovnih dovoljen pa so zapleteni in dolgotrajni. Se tudi vi soočate s tem problemom?

SPOT svetovanje Podravje za vas organizira brezplačno delavnico na temo zaposlovanja tujcev, predvsem novosti na področju zaposlovanja tujcev iz BIH in Srbije. Z BIH ima Slovenija podpisan sporazum, ki je skrajšal postopek. V pripravi je podoben sporazum s Srbijo.

Predstavnik zavoda za zaposlovanje Republike Slovenije vam bo predstavil kakšen je postopek, katero dokumentacijo potrebuje, kako si lahko skrajšate postopek pridobitve delovnih dovoljenj, kakšne spremembe v postopku je prinesel  sporazum z BIH ter kaj bo prinesel sporazum s Srbijo.

Več informacij: Irena Podletnik, tel. 02 333 13 26, e-naslov: spot.podravje@mra.si

Število udeležencev je omejeno! Obvezna prijava na dogodek na elektronski naslov spot.podravje@mra.si. Prijave se zbirajo do zasedbe prostih mest.

Vljudno vabljeni!

“Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.”ZADNJE OBJAVE

DOGODKI IN VABILA

2024-03-14

OOZ Maribor, Titova cesta 63, 2000 MARIBOR (kletni prostori)

2024-02-03

Sodni stolp, Pristan 8, 2000 MARIBOR

Podgorica, Nikšič (Črna Gora)

Prijava na svetovanje

Za svetovanje z našimi referenti se morate obvezno prijaviti. Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo ter našli ustrezen termin.

E-novice OOZ Maribor

E-novice OOZ Maribor