OOZ Maribor

Delo v cvetličarnah 31.10. in 1.11.


Spoštovani,

kljub prizadevanju sekcije cvetličarjev in vrtnarjev po dopolnitvi kolektivne pogodbe dejavnosti trgovine Slovenije (KPDTS), nekateri podpisniki KPDTS niso bili naklonjeni našemu predlogu, da bi se v KPDTS dodala izjema, s katero bi bilo VSEM cvetličarnam omogočeno, da bi lahko nemoteno razporejali delavce na praznika 31.10. in 1.11..

Za spremembo KPDTS si bomo na sekciji prizadevali še naprej, a jih letos še ni za pričakovati in jih v kratkem zagotovo še ne bo, zato bo v marsikateri cvetličarni za ta dva praznika delo tudi letos oteženo, ali pa sploh onemogočeno – podobno kot lansko leto.

Obveščamo vas, da ostaja kolektivna pogodba dejavnosti trgovine Slovenije nespremenjena, in da bodo morali cvetličarji tudi letos za praznika 31.10. in 1.11. poslovanje prilagoditi določilom KPDTS, podobno kot lani.

Na spletni strani sekcije http://www.florist.si/novica.aspx?id=547 in na Blogu svetovalnega centra OZS https://www.svetovanje.si/svetovanje/blogi smo objavili informacijo o tem, kakšne izjeme v KPDTS obstajajo glede dela za praznike. Upamo, da bo vsaj nekaterim ta informacija v korist in da bodo lahko za ta dva praznika poslovali.

Miran Rade, sekretar sekcij pri OZS

ZADNJE OBJAVE

DOGODKI IN VABILA

2024-02-27

OOZ Maribor, Titova cesta 63, 2000 MARIBOR (kletni prostori)

2024-03-14

OOZ Maribor, Titova cesta 63, 2000 MARIBOR (kletni prostori)

2024-02-03

Sodni stolp, Pristan 8, 2000 MARIBOR

Prijava na svetovanje

Za svetovanje z našimi referenti se morate obvezno prijaviti. Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo ter našli ustrezen termin.

E-novice OOZ Maribor

E-novice OOZ Maribor