OOZ Maribor

Delo v Švici-opravljanje stroritve

Pozdravljeni, imam eno vprašanje v Švici smo en teden opravljali storitve in smo dobili po pošti izponit dokumentacijo, ki vam jo prilagam in je prevedena v slovenski jezik. zanima nas, če imate kakšne izkušnje z izpolnjevanjem le te, ker ne bi radi kje kaj napačno zapisali  in dobili kakšne kazni.

 Za pomoč in odgovor se vam v naprej zahvaljujem.

 

Za delo v Švici imamo navodila po katerih se mora član ravnati. Upoštevati mora ustrezno KP za dejavnost, ki je ustrezna njihovi dejavnosti. Imamo primer izračunov, ki so bili kontrolirani s strani švicarskih nadzornih organov in so bili zadovoljni. Predlagam, da izpolni rubrike v skladu z KP dejavnosti, ki je ustreza kantonu v katerem delajo. V pomoč pa pošiljamo še izračun plače za monterje in ostala navodila.

 

Za določene panoge in/ali kantone veljajo kolektivne pogodbe, ki se jih mora držati tudi slovensko podjetje, če v Švico napoti delavce. Seznam kolektivnih pogodb je na voljo na povezavi: www.entsendung.admin.ch/app/gav_links.

 

Na spletni strani www.entsendung.admin.ch najdete pod rubriko “Bewilligungspflicht” v nemščini, francoščini ali italijanščini informacije o tem, ali morate za napotene delavce pridobiti delovno dovoljenje ali je dovolj prijava preko spleta.

S pomočjo orodja “Lohnrechner” lahko izračunate, koliko naj bi za delo po švicarski kolektivni pogodbi zaslužil vaš zaposleni.

 

Na spletni strani http://www.bfm.admin.ch/content/bfm/en/home/themen/fza_schweiz-eu-efta/meldeverfahren.html najdete v angleščini in treh uradnih jezikih Švice splošne informacije o predpisih, ki veljajo za prijavo tujih delavcev, napotenih na delo Švico

ZADNJE OBJAVE

DOGODKI IN VABILA

28-08-2024

Pomurski sejem d.o.o., Cesta na stadion 2, 9250 Gornja Radgona

28-08-2024

Pomurski sejem d.o.o., Cesta na stadion 2, 9250 Gornja Radgona

Prijava na svetovanje

Za svetovanje z našimi referenti se morate obvezno prijaviti. Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo ter našli ustrezen termin.

E-novice OOZ Maribor

E-novice OOZ Maribor