OOZ Maribor

Delodajalci podpiramo predlagane spremembe zakona o dohodnini. Razlogi: zaposleni bodo prejeli višje neto plače, kupna moč bo večja, gospodarstvo pa bo hitreje okrevalo

Trgovinska zbornica Slovenije (TZS), Gospodarska zbornica Slovenije (GZS), Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS), Združenje delodajalcev Slovenije (ZDS) in Združenje obrti in podjetnikov Slovenije (ZDOPS) smo s skupnim dopisom, ki smo ga naslovili na predsednika Državnega zbora, gospoda Igorja Zorčiča, in vodje poslanskih skupin, izrazili podporo predlaganim spremembam in dopolnitvam Zakona o dohodnini. Državni zbor bo o predlogu zakona, ki uvaja predlagane spremembe in dopolnitve Zakona o dohodnini, predvidoma odločal še ta mesec.

Predlagane spremembe in dopolnitve Zakona o dohodnini med drugim prinašajo višjo dohodninsko olajšavo, kar bi imelo v primeru sprejema zakona pozitivne učinke na dohodke zaposlenih, s tem pa na gospodarsko okrevanje Slovenije po koronski krizi.

»Državni zbor Republike Slovenije bo predvidoma še v januarju 2022 v okviru druge obravnave obravnaval Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o dohodnini (v nadaljevanju: predlog zakona). Predlog zakona določa višjo dohodninsko olajšavo, kar bo ob nespremenjenem strošku delodajalca prispevalo k višjemu neto izplačilu vseh zaposlenih in posledično tudi k povečanju kupne moči. To bo pomembno vplivalo na hitrejše okrevanje in rast slovenskega gospodarstva, kot tudi na zadržanje kompetentnega kadra na slovenskem trgu dela,« smo v skupnem dopisu navedle spodaj podpisane delodajalske organizacije.

Izjavo so podpisali predsedniki petih delodajalskih organizacij: mag. Mariča Lah, predsednica Trgovinske zbornice Slovenije, Tibor Šimonka, predsednik Gospodarske zbornice Slovenije, Branko Meh, predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, Marjan Trobiš, predsednik Združenja delodajalcev Slovenije in Drago Delalut, predsednik Združenja delodajalcev obrti in podjetnikov Slovenije.

Našteti razlogi – višja neto izplačila zaposlenim, povečanje kupne moči, krepitev okrevanja in rasti slovenskega gospodarstva – so po našem mnenju zadostni in ustrezni argumenti za to, da je treba zakon v Državnem zboru RS podpreti.

Vir: OZS

ZADNJE OBJAVE

DOGODKI IN VABILA

28-08-2024

Pomurski sejem d.o.o., Cesta na stadion 2, 9250 Gornja Radgona

27-08-2024

ALEJA - Nakupovalna destinacija Ljubljana Šiška, Rakuševa ulica 1, 1000 Ljubljana

Prijava na svetovanje

Za svetovanje z našimi referenti se morate obvezno prijaviti. Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo ter našli ustrezen termin.

E-novice OOZ Maribor

E-novice OOZ Maribor