OOZ Maribor

Delodajalci pozvali k oblikovanju kapice na energente

Na sestanku 7.9.2022 gospodarske koordinacije na sedežu SBC so se predstavniki delodajalskih organizacij z ministroma Hanom in Kumrom pogovarjali o ukrepih za reševanje energetske krize, s katero se soočajo slovenska podjetja.

enov 333 slika 03

Predsednik OZS Blaž Cvar je ponovno poudaril stališča zbornice, da se oblikuje kapico in izpostavil, da je treba čim prej predstaviti ukrepe za leto 2023. “Obenem pa želimo, da se uredba korigira na način, da bodo do pomoči upravičeni tudi tisti poslovni odjemalci, ki imajo eno merilno mesto s priključno močjo do 86 kW,” je poudaril Cvar. In dodal: “Vsi pa seveda pričakujemo rešitev na ravni Evropske komisije, kjer bo nujno treba spremeniti metodologijo izračunavanja cen električne energije.”

Delodajalci so bili na sestanku enotni, da je treba uvesti kapico, saj je to boljša rešitev kot subvencije. Cilj vseh, tako delodajalcev kot vlade, pa je ohranitev podjetij in delovnih mest.

O reševanju energetske krize so sicer že včeraj pogovarjali tudi na posvetu ZDOPS, na katerem so delodajalci prav tako pozvali k oblikovanju kapice na ceno energentov za gospodarstvo. Menijo, da je nujna, če želi gospodarstvo prebroditi energetsko krizo. Premier Robert Golob pa je v ponedeljek napovedal oblikovanje krizne skupine, ki bo v naslednjem mesecu sprejela odločitev, kako prihodnje leto pomagati gospodarstvu pri energetski krizi. V skupini bo aktivno sodelovala tudi OZS.

Vir: OZS

ZADNJE OBJAVE

DOGODKI IN VABILA

28-08-2024

Pomurski sejem d.o.o., Cesta na stadion 2, 9250 Gornja Radgona

27-08-2024

ALEJA - Nakupovalna destinacija Ljubljana Šiška, Rakuševa ulica 1, 1000 Ljubljana

Prijava na svetovanje

Za svetovanje z našimi referenti se morate obvezno prijaviti. Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo ter našli ustrezen termin.

E-novice OOZ Maribor

E-novice OOZ Maribor