OOZ Maribor

29. STROKOVNO SREČANJE KOVINARJEV OZS


Vljudno vabljeni na

29. STROKOVNO SREČANJE KOVINARJEV

Bela krajina

Lokacija predavanj: Območna obrtno-podjetniška zbornica Črnomelj

(23. in 24. november 2019)

 

Sekcija kovinarjev pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije bo 23. in 24. novembra 2019 v Beli krajini, natančneje v Črnomlju, organizirala že 29. Strokovno srečanje kovinarjev.

Jesenska sobota in nedelja bosta namenjena izobraževanju in druženju tako članov OZS, kakor tudi tistim podjetjem, ki želijo, da pri njih zaposleni nadgradijo svoja znanja z aktualnimi vsebinami v stroki kovinarstva in splošno podjetniških vsebin, potrebnih za nemoteno opravljanje dejavnosti.

Že skoraj tri desetletja sekcija kovinarjev pri OZS skrbi, da dvodnevno druženje poteka v prijetnem neformalnem okolju, ki doda posebno noto kvaliteti mreženja slušateljev, sponzorjev, razstavljavcev in partnerjev, zato bo ta tradicija dogodek povezovala tudi letos.

 

Prijave na 29. Strokovno srečanje kovinarjev potekajo do srede, 13. novembra 2019 oz. do zapolnitve mest.

Rezervacije nočitev potekajo do nedelje, 10. novembra 2019.

 

Povzetek programa dogodka:

Tudi tokrat se nam obeta odličen dvodnevni dogodek zaznamovan z kvalitetnimi predavanji in odlično, gostoljubno atmosfero jesenske Bele krajine.

Že v dopoldanskem delu sobote, prvega dne dogodka, bomo obiskali podjetje AKRAPOVIČ d.d., obrat v Črnomlju in si ogledali proizvodnjo podjetja, ki ga ni potrebno posebej predstavljati – sodi namreč v sam vrh najuspešnejših v svetu.

Predavanja bodo ta dan že tradicionalno namenjena področjem splošno podjetniških vsebin: seznanili se bomo o spodbudah malih vrednosti v obliki vavčerjev Slovenskega podjetniškega sklada (SPS) in dobili konkretne usmeritve kako svoj denar prejeti takoj po opravljeni storitvi –  s prodajo odprtih terjatev. Vse o tem kako črpati sredstva z naslova vavčerjev bo povzel predstavnik Slovenskega podjetniškega sklada, predstavnik HIVETERMINAL, partnerja kartice Mozaik podjetnih, pa bo predstavil slovensko spletno platformo, ki malim in srednje velikim podjetjem omogoča takojšnjo likvidnost.

To pa seveda ni vse: V sobotnem popoldanskem druženju si bomo vodeno ogledali Vinsko klet Metlika, degustirali dobro vinsko kapljico in se kasneje, z nasmehom vrnili v našo mladost in osnovnošolske klopi. V Osnovni šoli Brihtna glava, »šoli kot nekoč«, na Radovici pri Metliki, se bo na učni uri pisalo leto 1950….

Dan bomo zaključili s tipičnim belokranjskim melosom tamburic v Dragatušu, še enem posebnih krajev Bele krajine, z večerjo s plesom v Gostišču Župančičev hram.

V nedeljo, 24.11. bo program temeljil na različnih strokovnih temah – novostih in poglobljenih strokovnih predavanjih za razširitev znanj, potrebnih za različne dejavnosti v kovinarski stroki. Prisluhnili boste lahko predavanju mag. Silvestra Bolke s Fakultete za tehnologijo polimerov Slovenj Gradec, ki bo povzel možnosti uporabe 3 D tiska v kovinarski dejavnosti. Več o  avtomatizaciji proizvodnih procesov bo s poudarkom na izvedenih primerih v nadaljevanju programa predstavil mag. Andrej Rotovnik, u.d.i.e., MIEL, d.o.o. , znanja o tribologiji  –  o pravi izbiri olj in maziv pa bo udeležencem poglobil gospod Valentin Golob, sicer vodja prodaje pri podjetju ABC Maziva d.o.o. Tekom dneva namenjenega strokovnim vsebinam bomo s predavateljem Vladimirjem Magdalenićem iz podjetja VIRS d.o.o., namenili eno izmed predavanj tudi temi dviga kakovosti in produktivnosti z robotskim varjenjem.

Dvodnevni dogodek bomo zaključili s predavanjem  o osnovah poslovnega bontona in neverbalne komunikacije, o katerih bo govorila gospa Barbara Kravanja.

Seveda bomo ponovno poskrbeli tudi za spremljevalke: v nedeljo bo za njih potekala delavnica  peke črnomaljskih prest ter voden ogled starega mestnega jedra Črnomelj.

 

Verjamemo, da se nam boste z veseljem pridružili in morebiti razmislili tudi o promociji vašega podjetja v zbirni mapi srečanja (Prijava je na obrazcu prijavnice za srečanje.)

Tukaj najdete program, prijavnico in informacije glede rezervacije nočitev:

PROGRAM strokovnega srečanja kovinarjev 2019

PRIJAVNICA Strokovno srečanje KOVINARJEV 2019

Rezervacija NOČITEV Strokovno srečanje KOVINARJEV 2019

 

Vljudno vabljeni !

8:00-18:30

Območna obrtno-podjetniška zbornica Črnomelj, Ulica 21. oktobra 10, 8340 Črnomelj

DOGODKI IN VABILA

22-05-2024

Sodni stolp na Lentu, Ob pristanu 8 v Mariboru

21-05-2024

Obrtno-podjetniška zbornica Ljubljana Vič, Tržaška cesta 207, 1000 Ljubljana

03-06-2024

MARIBOX, Loška ulica 13, Maribor, Slovenija

Prijava na svetovanje

Za svetovanje z našimi referenti se morate obvezno prijaviti. Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo ter našli ustrezen termin.

E-novice OOZ Maribor

E-novice OOZ Maribor