OOZ Maribor

INFO DAN ZA RAZPISE ZA NEPOVRATNA SREDSTVA ZA VELIKE IN MALE PROJEKTE NA PODROČJU NIZKOOGLJIČNIH TEHNOLOGIJ V OKVIRU EU SKLADA ZA INOVACIJE


Ministrstvo za okolje in prostor ter Slovensko gospodarsko in raziskovalno združenje v Bruslju vas vabita na

INFO DAN ZA RAZPISE ZA NEPOVRATNA SREDSTVA ZA VELIKE IN MALE PROJEKTE NA PODROČJU NIZKOOGLJIČNIH TEHNOLOGIJ V OKVIRU EU SKLADA ZA INOVACIJE

Dvorana v pritličju Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, Masarykova cesta 16 v Ljubljani, 27. januar 2023

Slovenija je močno zavezana k doseganju ciljev Evropskega zelenega dogovora, ki predvideva tudi bistveno zmanjšanje škodljivih emisij toplogrednih plinov. Na voljo je relativno veliko različnih EU programov in razpisov, ki spodbujajo razogljičenje EU industrije in s tem omogočajo lažji prehod v “zeleno” družbo, a tokrat vam podrobneje predstavljamo EU Sklad za inovacije (Innovation Fund), ki se polni s prihodki iz prodaje pravic do emisije, in ki dvakrat letno razpiše nepovratna sredstva za inovativne nizkoogljične tehnološke projekte/rešitve. Vlada R Slovenije in njena ustrezna ministrstva bodo v sodelovanju s Slovenskim gospodarskim in raziskovalnim združenjem iz Bruslja spodbujala potencialne prijavitelje na EU razpise za razogljičenje slovenske industrije.

Slovenija je prek tega sklada šele konec leta 2022 prvič pridobila enega od zmagovalcev razpisa (Steklarna Hrastnik), ki se bo tudi predstavil na naši delovni konferenci. Predstavili bomo tudi nekatere tuje zmagovalce in nekatere potencialno zanimive slovenske projekte za nadaljnje razpise, medtem ko bodo kolegi iz Evropske komisije temeljito predstavili sam razpis, potrebno vsebino in tudi finančni del le-tega.
Konferenca je brezplačna, potekala bo v slovenskem in angleškem jeziku.
 
Prijave na konferenco zbiraJo na na tej spletni strani, program konference pa je na voljo na tej povezavi.
vir: MZISŠ, OZS


Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport (pritličje), Masarykova cesta 16 v Ljubljani

DOGODKI IN VABILA

13-06-2024

OOZ Maribor, Titova cesta 63, 2000 MARIBOR

22-05-2024

Sodni stolp na Lentu, Ob pristanu 8 v Mariboru

21-05-2024

Obrtno-podjetniška zbornica Ljubljana Vič, Tržaška cesta 207, 1000 Ljubljana

Prijava na svetovanje

Za svetovanje z našimi referenti se morate obvezno prijaviti. Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo ter našli ustrezen termin.

E-novice OOZ Maribor

E-novice OOZ Maribor