OOZ Maribor

Izkoristite priložnost, da izveste Kako uspeti na evropskih razpisih!


Izkoristite priložnost, da izveste Kako uspeti na evropskih razpisih!
Prijavite se na dogodek, kjer bodo predstavili dobro prakso uspešnega evropskega projekta.

Program dogodka:

9:00 – 9:45

Registracija udeležencev in jutranja kava

9:00 – 9:45

Tiskovna konferenca

9:45 – 12:30

–        Predstavitev skupnih dosežkov TU Graz in Talum d.d. v okviru projekta

–        Predstavitev izdelave prototipnega STAF panela, g. Günther Brodtrager, BRUCHA GmbH

–        Gostujoči predavatelj prof. Jurij Avsec, Fakulteta za energetiko Univerze v Mariboru

–        Predstavitev projektnih dosežkov Mateja Kramberger, vodja evropskih projektov Tiko Pro d.o.o.

–        Gostujoča predavateljica ga. Sanja Ajanović Hovnik, namestnica direktorja SVRK ( Službe vlade republike Slovenije za razvoj in kohezijsko politiko ), ki bo predstavila usmeritve industrije ter krožnega gospodarstva.

 

12:30 – 13:15

Kosilo, mreženje

13:15 – 14:30

Tematska delavnica 1, TU Graz in Talum d.d.

Delavnica bo namenjena konceptom pridobivanja sončne energije skozi stavbne ovoje.

Predstavljeni bodo različni koncepti postavitev fasad. Kot primer bo predstavljena simulacija letne količine pridobljene sončne energije na stanovanjski hiši, ki ima v fasado integrirane STAF panele. Podjetje Talum d.d. bo predstavilo sistemske komponente.

 

Tematska delavnica 2 – Aktualni in najavljeni razpisi Kristina Kočet Hudrap, Tiko Pro d.o.o.

Direktorica Tiko pro d.o.o., Kristina Kočet Hudrap, bo predstavila aktualne in najavljene slovenske in evropske razpise za povratna in nepovratna sredstva.

 

PRIJAVA NA DOGODEK:

Udeležba na dogodku je brezplačna, število mest pa je omejeno. Prijavite se lahko prijavite tukaj: https://www.eventbrite.com/e/evropska-sredstvaenergetska-ucinkovitost-fordermittel-energieeffizienz-tickets-59214992637

 

Projekt ABS Network, ki je financiran v okviru programa V-A Interreg Slovenija – Avstrija, se je pričel junija 2017 in traja skupno 26 mesecev.

Do njegovega zaključka nas čaka samo še zaključno poslovno srečanje, ki bo 12.6.2019 med 9. in 15. uro v Mariboru.

S projektom ABS Network že slabi dve leti pletemo mrežo znanja med slovenskimi in avstrijskimi strokovnjaki na področju učinkovitega koriščenja sončne energije in energetske učinkovitosti.

Projektna ekipa v sestavi Tehniška univerza v Gradcu, Talum d.d. in Tiko pro d.o.o. bo predstavila rezultate razvoja solarno termično aktiviranega fasadnega (STAF) panela, ki učinkovito izkorišča sončno energijo.

Tekom projekta na poslovnih srečanjih širijo tako projektno mrežo znanja, kot tudi mrežo poslovnih kontaktov, in omogočajo udeležencem dogodkov, da skupaj z njimi koncipirajo nove skupne projektne ideje. Cilj projekta je bil analizirati obstoječe tehnične rešitve na področju izkoriščanja sončne energije pri stavbnih ovojih, združiti dobljena znanja s strani institucij znanja in industrije, vzajemno oblikovati najnovejše tehnične predloge za izdelavo solarno termično aktiviranih fasadnih panelov. Ob zaključku projekta bodo predstavili prototip STAF panela in usmeritve za njegovo uvedbo v lokalnem in regionalnem okolju.

Vabimo vas, da se pridružite na zadnjem, 5. poslovnem srečanju v okviru projekta ABS Network. Tehnične podrobnosti o STAF panelu in še zadnjo možnost za pridobitev informacij, kako novim inovativnim projektom vdihniti življenje s pomočjo evropskih sredstev.

Vljudno vabljeni!

12:00 -15:00

Hotel Mercure Maribor City Center, Ulica heroja Šlandra 10, 2000 Maribor

DOGODKI IN VABILA

22-05-2024

Sodni stolp na Lentu, Ob pristanu 8 v Mariboru

21-05-2024

Obrtno-podjetniška zbornica Ljubljana Vič, Tržaška cesta 207, 1000 Ljubljana

03-06-2024

MARIBOX, Loška ulica 13, Maribor, Slovenija

Prijava na svetovanje

Za svetovanje z našimi referenti se morate obvezno prijaviti. Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo ter našli ustrezen termin.

E-novice OOZ Maribor

E-novice OOZ Maribor