OOZ Maribor

Izobraževanje: “KAKO DO DENARJA: OD FAKTORINGA DO IZTERJAVE”


Območna obrtno-podjetniška zbornica Maribor vas v sodelovanju s podjetjema Hiveterminal in Bisnode vabi na izobraževanje:

“Kako do denarja: od faktoringa do izterjave,  na katerem vam bodo predstavili:

  1. Kako do plačila takoj po izstavljeni fakturi?
  2. Kako popravki terjatev vplivajo na poslovni izid?
  3. Kako izterjati dolžnike in katere so pasti poslovanja s tujino?

KOMU JE NAMENJENO

Izobraževalni seminar je namenjen vsem, ki želijo dobiti plačilo takoj, namesto da na svoj prisluženi denar čakajo po več kot 30 dni, včasih celo več mesecev. Dodatno je namenjen tudi tistim, ki želijo dobiti dodatne informacije o različnih tehnikah izterjave neplačnikov in se izobraziti o računovodskih posledicah prodaje / odpisa terjatev. Vse to vam bodo strokovnjaki podjetij Hiveterminal in Bisnode predstavili na zanimiv način s primeri iz prakse, po želji pa tudi na primerih podjetnikov in obrtnikov v publiki.

KAKO BO POTEKALO IZOBRAŽEVANJE

1. SKLOP: Kako do plačila takoj po izstavljeni fakturi? (Hiveterminal)
——————————————————————————————————————-

Podjetja v Sloveniji čakajo na svoj prisluženi denar tudi po več kot 30 dni, včasih celo več mesecev.  Čakanje je za podjetja, ki potrebujejo denar za plače, stroške materialov ali davke, mučen in neprijeten proces, saj poleg čakanja obstaja še bojazen, da faktura ne bo plačana. A obstaja alternativa! Prodaja terjatev omogoča podjetjem, da denar dobijo takoj po izstavitvi računa, ob tem pa se znebijo tudi skrbi glede plačila fakture, saj to tveganje pri prodaji prek Hiveterminala prevzamejo kupci terjatve.

O čem bodo govorili strokovnjaki podjetja Hiveterminal?

  • Kaj je prodaja terjatev in kako vam lahko pomaga pri lažjem poslovanju?
  • Kako s prodajo terjatev hitro do svežega kapitala?
  • Primer iz prakse: v 4-ih minutah od računa do denarja!

2. SKLOP: Popravki terjatev – vpliv na poslovni izid (ZEUS davki in računovodstvo)
——————————————————————————————————————-

Gostja na izobraževanju bo Alenka Brozovič, samostojna računovodja in vodja skupine v ZEUS davki in računovodstvo d.o.o.

Alenka Brozovič je predavateljica s 15 letnimi izkušnjami na področju davkov in računovodstva, samostojna računovodkinja kot tudi predavateljica in mentorica start-upom v programih: Poslovni angeli – Bootcamp, Zavod mreža podjetništva, Spirit, Zavod za zaposlovanje, ZEUS program mentorstva.

3. SKLOP: Na kaj vse morate misliti v postopku izterjave dolžnikov in zakaj je               učinkoviteje, da poslovanje poslovnih partnerjev redno preverjate? 
Katere pasti vas čakajo pri poslovanju s tujino in kako se jim lahko že vnaprej izognete? (Bisnode)
——————————————————————————————————————-

Klementina Zupančič Maver bo na dogodku predavala o predsodnih in sodnih postopkih izterjave in se na praktičnih primerih iz svoje dolgoletne prakse delovanja z neplačniki dotaknila tudi te velikokrat spregledane problematike uspešnega poslovanja vsakega podjetja. Skupaj boste tako poskušali razbiti mite o terjatvah in obenem preverili osnove o pomembnosti preverjanja poslovnih partnerjev in dobaviteljev.

Kaj boste izvedeli na predavanju Bisnode?

  • O storitvah, ki jih omogočajo v podjetju Solvis, hčerinskem podjetju Bisnode d.o.o., največjem ponudniku pametnih podatkov in analitike v Evropi;
  • Vse o predsodnih in sodnih postopkih izterjave dolžnikov;
  • Pomen pomembnosti rednega preverjanja poslovnih partnerjev, kupcev in dobaviteljev;
  • Katerim pastem se lahko izognete še pred vstopom na tuji trg in na kaj morate biti pozorni, da bodo plačani tudi vaši računi poslovnih partnerjev iz tujine.

CENA: Predavanje je za člane OZS in njihove zaposlene, poslovne partnerje podjetja Hiveterminal, podjetja Bisnode in Zeus davki in računovodstvo BREZPLAČNO.
Za vse ostale udeležence je cena 180,00€ z 22% DDV. Za zgodnje prijave vam priznamo 50% popusta, za prijave prejete do 9.4.2019, torej znaša prijavnina 90,00€ z 22% DDV.

Prosimo, da kotizacijo poravnate pred pričetkom seminarja na transakcijski račun Območna obrtno-podjetniška zbornica Maribor, Titova cesta 63, 2000 Maribor, številka: 02528-0260623090 (NLB), sklic: 300 – davčna številka, namen plačila: seminar Kako do denarja.

PRIJAVA: Udeležba vašega podjetja je možna le ob pravočasni prijavi na spletni strani OZS dogodki: www.ozs.si/Dogodki, najkasneje do vključno petka, 12.aprila 2019.

Dodatne informacije na info@ooz-maribor.si ali tel: 02 330 3 505.

Vljudno vabljeni!

14:00-16:35

OOZ Maribor (Izobraževalna dvorana), Titova cesta 63, 2000 Maribor

DOGODKI IN VABILA

22-05-2024

Sodni stolp na Lentu, Ob pristanu 8 v Mariboru

21-05-2024

Obrtno-podjetniška zbornica Ljubljana Vič, Tržaška cesta 207, 1000 Ljubljana

03-06-2024

MARIBOX, Loška ulica 13, Maribor, Slovenija

Prijava na svetovanje

Za svetovanje z našimi referenti se morate obvezno prijaviti. Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo ter našli ustrezen termin.

E-novice OOZ Maribor

E-novice OOZ Maribor