OOZ Maribor

KARIERNI SEJEM 2022 – Sejem poklicev in izobraževanja

Spoštovani člani,

z naglico se bliža KARIERNI SEJEM 2022 – Sejem poklicev in izobraževanja.

Po dveh letih izvedbe kariernega sejma v virtualni obliki bo letos karierni sejem ponovno mogoče obiskati v živo.

Karierni sejem bo potekal 2 dneva, in sicer za osnovnošolce v torek, 15. novembra, od 8. do 18. ure, za srednješolce pa v četrtek, 17. novembra, od 8. do 18. ure, v Športni dvorani Ljudski vrt »Lukna«, Mladinska ulica 26 v Mariboru.

Območna obrtno-podjetniška zbornica Maribor z vsemi sodelujočimi partnerji podpira izvedbo sejma, saj je to enkratna priložnost, da se mladim predstavi poklice.

Zavedamo  se, da se naši člani/delodajalci soočate  z iskanjem ustreznega kadra že precej časa, saj je manjko na vseh področjih.

Ta sejem bi lahko  prinesel spremembe, saj je namenjen osnovnošolcem, dijakom, njihovim staršem in svetovalnim delavcem.  Prepričajte mlade, dijake oz. bodoče študente kako in predvsem zakaj sodelovati ravno z vami na njihovi nadaljnji karierni poti. V letošnjem letu bo zraven UČENCEM osnovnih šol tudi DIJAKOM srednjih šol omogočen obisk sejma v obliki ORGANIZIRANEGA OBISKA in je tako edinstvena priložnost, da obrtniki in podjetniki predstavite svoje možnosti zaposlovanja, izvedbo praks, kadrovskega štipendiranja, itd.

Posledično jih boste lahko spodbudili k aktivni vključenosti v svet dela in jih usmerili v razvoj potrebnih kompetenc.

Zbornica vam omogoča, da na Kariernem sejmu svoj poklic in podjetje v živo predstavite na OBRTNO-PODJETNIŠKI ULICI in to brezplačno. Z vašo prisotnostjo bo ulica “oživela” , a potrebujemo vašo pomoč. Vi ste tisti, ki zelo dobro poznate potrebe vašega podjetja in zato ste tudi vi tisti, ki lahko učence, dijake in študente ustrezno navdušite za vaš poklic.

Ob tem bodo na voljo za obiskovalce sejma razne informacije o: vajeništvu, praktičnem usposabljanju na delovnem mestu, štipendiranju, o registru prostih učnih mestih z vsemi potrebnimi obrazci (za delodajalce, dijake, študente,…), na zaslonih se bodo predvajale  video vsebine s predstavitvijo poklicev naših članov, izvajala razne spretnostne igre obiskovalcev sejma,….

Povezava do spletne strani Kariernega sejma: https://mladimaribor.si/kariernisejem/

Za dodatne informacije nas lahko pokličete na Območno obrtno-podjetniško zbornico Maribor, Odbor za sejme in internacionalizacijo na M:  041 666 642 (Marjana Savić Krajnc, sekretarka odbora).

Vljudno vabljeni in lep pozdrav,

Mitja Špes,

predsednik

Odbora za sejme in internacionalizacijo OOZ Maribor


Vabimo vas, da nam do petka, 14.10.2022 sporočite, kdo iz vašega podjetja se lahko sejma udeleži.

8:00 - 18:00

Športna dvorana Ljudski vrt »Lukna«, Mladinska ulica 26, Maribor

DOGODKI IN VABILA

13-06-2024

OOZ Maribor, Titova cesta 63, 2000 MARIBOR

22-05-2024

Sodni stolp na Lentu, Ob pristanu 8 v Mariboru

21-05-2024

Obrtno-podjetniška zbornica Ljubljana Vič, Tržaška cesta 207, 1000 Ljubljana

Prijava na svetovanje

Za svetovanje z našimi referenti se morate obvezno prijaviti. Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo ter našli ustrezen termin.

E-novice OOZ Maribor

E-novice OOZ Maribor