OOZ Maribor

Predavanje: “Kako povečati prodajo v frizerskem salonu?”Spoštovani člani Sekcije frizerjev in kozmetikov OOZ Maribor,

v Sloveniji je več kot 6000 frizerskih salonov. Frizerska panoga je v koroni doživela eno največjih preizkušenj v zgodovini, ko so frizerji morali zapreti svoja vrata in prenehati delati. Pa smo preživeli, le najbolj pogumni, so se tudi okrepili. Podjetniška žilica, marketing in drznost v tem času sta bila še kako pomembna. Zgodi se, da mladi odpirajo nove salone, pričenjajo s podjetniško potjo, potem pa jih veliko posel tudi zapre. Čeprav je v današnjem času veliko potenciala, je treba biti zelo podjeten, če želiš od frizerstva na mesec ustvariti kaj več. Podjetniško znanje, vodenje salona, upravljanje z zaposlenimi, marketing je znanje, ki ga frizerji v šoli malo pridobijo. Je pa ključno, če želi salon biti dober in dolgoročno rasti.

Vabimo vas na koristno predavanje, kjer bodo udeleženci dobili odgovor kako naj bo frizer hkrati tudi dober podjetnik.

ZA KOGA JE PREDAVANJE PRIMERNO?

Za začetnike in tudi izkušene lastnike FRIZERSKIH in KOZMETIČNIH salonov.

Traja dve šolski uri.

ZAKAJ JE PREDAVANJE KORISTNO?

V predavanju je združeno znanje in izkušnje iz ekonomije, prodaje in marketinga s prakso v frizerskem salonu. Govori iz izkušenj in podaja primere, ki smo jih dejansko preizkusili v praksi.

KAJ BODO UDELEŽENCI IZVEDELI?

  • Kako povečati prodajotudi za 50% ?
  • Kako načrtovati stroške in prihodke  podjetja?
  • Kakšne so metode za učinkovito obvladovanje stroškov?
  • Kako nastavitiprave cene za storitve?
  • Kako zapolniti koledarčke za mesec dni vnaprej?
  • Kako motivirati zaposlene, da bodo zvesti in naredili še več?
  • Kako imeti bolj prepoznaven salon, o katerem govorijo?
  • ​Kako pridobivati nove strankein graditi posel na socialnih omrežjih?
  • Kako z oglaševanjem za 1 eur na dan povečati prihodkeza 25% na mesec?

Vse teme so pripravljene konkretno za frizersko panogo, s primeri iz prakse.

PREDAVATELJICA: Klavdija Novak s.p., poslovno in podjetniško svetovanje

Nekaj bese o njej: 25 let s frizerjem, mama dveh hčerkic, 18 let bančnica, 10 let marketingarca, zadnjih 5 let lastnica frizerskega salona. Ljubiteljica potovanj in vsega lepega, pa vendar ne frizerka. Občuduje pa frizerje in spretno vrtenje škarjic. ​Po smrti njenega moža je prevzela uveljavljen frizerski salon v Mariboru. Združila je marketinško in ekonomsko znanje, z izkušnjami v frizerskem poslu, in poskušala pripraviti recepte za povečanje prodaje v frizerskem salonu. Iz prakse.

Svoje znanje in izkušnje v marketingu in prodaji je nabirala v Novi KBM, kjer je bila zaposlena 18 let, 10 let na različnih vodilnih delovnih mestih v prodaji in marketingu, nazadnje kot Direktorica marketinga in digitala. Imela je možnost predavati skupinam do 1000 ljudi, nazadnje sem predavala v lanskem letu na Slovenski marketinški konferenci. Prav tu je predstavila primer uspešnega vodenja in dobre prakse našega frizerskega salona Crispus, v Mariboru.

V dveh letih so v salonu, kljub koroni, povečali promet za 50 odstotkov, število zaposlenih je enkrat večje. Prenovili smo salon in postali ambasador. Danes smo eden največjih salonov v Mariboru, s skoraj 2000 strankami, ki nam zaupajo. Pa tudi zaželen delodajalec, z velikim potencialom za rast.

Podala bo recepte kako, poleg vrtenja škarjic, povečati prodajo in prepoznavnost salona. Kako učinkoviteje voditi salon in dvigniti številke.

PRIROČNIK ZA FRIZERJE

Konec lanskega leta je napisala Priročnik za frizerje, 24 korakov kako povečati prodajo v frizerskem salonu. Priročnik je namenjen tako frizerjem začetnikom kot tudi izkušenim lastnikom salonov. V njem so napotki kako bolje voditi frizerski salon, kako načrtovati finančne tokove, zmanjševati stroške, nagrajevati zaposlene. Poseben poudarek je na marketingu in socialnih omrežjih, vizualni podobi salona, prodaji izdelkov, podani so primeri kako pridobivati nove stranke.

Priročnik je na voljo v elektronski in tiskani obliki in nekateri frizerji ga že uporabljajo.

CENA

Cena za enega udeleženca seminarja je 49,00 EUR + DDV.

Za člane Sekcije frizerjev in kozmetikov OOZ Maribor (redne plačnike članarine) bo OOZ Maribor DELNO krila stroške v višini 19,00 EUR, RAZLIKO do polne cene bo kril udeleženec, član sam.

Vsak udeleženec prejme tudi Priročnik v tiskani obliki, v vrednosti 29,90 evrov. Število udeležencev je lahko neomejeno, upoštevajoč prostorske omejitve, saj gre za prenos znanja na podlagi prezentacije, z veliko primeri. Prezentacija je interaktivna, tako da udeleženci dobijo odgovore na svoja vprašanja.

V primeru prenizkega števila prijav si pridržujemo pravico do odpovedi.

DODATNE INFORMACIJE:

OOZ Maribor, Marjana Savić Krajnc, sekretarka Sekcije frizerjev in kozmetikov OOZ Maribor, M: 041 666 642, E: marjana.savic@ozs.si

Vljudno vabljeni.

Vir: Klavdija Novak s.p., poslovno in podjetniško svetovanje, FrizerCrispus
Svojo udeležbo potrdite najkasneje do petka, 2. junija 2023 do 12.00 ure.

19:30

OOZ Maribor (Izobraževalna dvorana), Titova cesta 63, 2000 Maribor

DOGODKI IN VABILA

22-05-2024

Sodni stolp na Lentu, Ob pristanu 8 v Mariboru

21-05-2024

Obrtno-podjetniška zbornica Ljubljana Vič, Tržaška cesta 207, 1000 Ljubljana

03-06-2024

MARIBOX, Loška ulica 13, Maribor, Slovenija

Prijava na svetovanje

Za svetovanje z našimi referenti se morate obvezno prijaviti. Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo ter našli ustrezen termin.

E-novice OOZ Maribor

E-novice OOZ Maribor