OOZ Maribor

Predavanje: POSEGI V NOSILNO KONSTRUKCIJO STAVB


Spoštovani,

Ker v jesensko zimskem času vsako leto poskrbimo tudi za dopolnilno izobraževanje članov, bo tudi letos tako.

Vabimo vas, da se udeležite predavanja: POSEGI V NOSILNO KONSTRUKCIJO STAVB, ki bo v četrtek 21. 11. 2019, s pričetkom ob 13 uri na OZS v Ljubljani (velika sejna dvorana).

Predavanje je namenjeno vsem izvajalcev (gradbinci, zaključna dela, krovci, tesarji, tudi inštalaterji strojnih in elektro inštalacij), ki se na objektih srečujete s posegi v nosilne konstrukcije, tako na novogradnjah, kot tudi (oz predvsem) na sanacijah in adaptacijah.

V prvem delu predavanja bo govora o klasičnih nosilnih konstrukcijah stavb, v drugem delu pa o lesenih konstrukcijah.

Pri prenovah stavb se pogosto nenačrtovano posega v nosilno konstrukcijo, s čimer se zmanjšuje njena varnost. Posegi so različni, od na videz nedolžnega vrezovanja utorov za inštalacije do izvedbe prebojev, dodatne obtežbe in celo odstranjevanja predelnih in nosilnih sten.  Žal se večina prenov izvaja brez sanacije in utrditve konstrukcije, ki bi stavbi tudi v prihodnje zagotovili varnost in stabilnost.  Pred vsako prenovo je priporočljivo opraviti posvet s strokovnjakom za gradbene konstrukcije, po potrebi izdelati “projekt statike” (nosilnosti) in včasih celo pridobiti gradbeno dovoljenje.

Več o vsebinah, gradivu, programu in trajanju, si lahko pogledate na tej spletni povezavi, kjer je tudi spletna prijava, ki je obvezna.

Kotizacije za člane OZS in njihove zaposlene ni, obvezna pa je poimenska prijava udeležencev s podatki podjetja (člana OZS) – (ne prijavljate se kot fizične osebe).

Prijave sprejemamo po vrstnem redu do zapolnitve kapacitet.

Vabljeni.

Janko Rozman, Sekretar sekcij pri OZS, T: +386 (0)1 58 30 540, M: +386 (0)31 347 201, E: janko.rozman@ozs.si

13:00

OZS (velika sejna dvorana), Celovška c. 71, 1000 Ljubljana

DOGODKI IN VABILA

13-06-2024

OOZ Maribor, Titova cesta 63, 2000 MARIBOR

22-05-2024

Sodni stolp na Lentu, Ob pristanu 8 v Mariboru

21-05-2024

Obrtno-podjetniška zbornica Ljubljana Vič, Tržaška cesta 207, 1000 Ljubljana

Prijava na svetovanje

Za svetovanje z našimi referenti se morate obvezno prijaviti. Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo ter našli ustrezen termin.

E-novice OOZ Maribor

E-novice OOZ Maribor