OOZ Maribor

PRESTAVLJENO: »Usposabljanje ABC PODJETNIŠTVA 2020″- PRIJAVA NI VEČ MOGOČA!SPOT SVETOVANJE PODRAVJE

vabi na brezplačno 50-urno

»Usposabljanje ABC PODJETNIŠTVA 2020«,

ki bo potekalo na sedežu SPOT svetovanje Podravje,

Mariborska razvojna agencija, Pobreška c. 20, Maribor

(Velika sejna soba).

Usposabljanja ABC podjetništva je namenjeno vsem podjetnicam in podjetnikom začetnikom ter potencialnim podjetnikom in podjetnicam, saj je namen opolnomočiti vse podjetnike začetnike s strokovnimi vsebinami na začetku podjetniške poti s posebnim poudarkom na podjetnicah začetnicah. Usposabljanj se lahko udeležite vsi podjetniki začetniki ne glede na regijo.

Vsebine in termini:

MODUL 1 I Začetek podjetniške poti I 25. marec 2020 I 8:00 – 16:00

 • Podjetništvo in podjetnik bosta opisana v teoriji in praksi, v razmislek bodo postavljene tudi osebne lastnosti podjetnika, pogled na uspeh in neuspeh, ter tipične pasti, s katerimi se podjetniki srečujejo na začetku svoje poti. Udeleženec bo spoznal pomembne kompetence za podjetnika tako v teoriji, kot v praksi.
 • Podporne institucije bodo naštete, na kratko predstavljene in opremljene s povezavami za več informacij. Udeleženec bo spoznal sistem državne pomoči za podjetja, podporne institucije, ki na različnih segmentih pomagajo podjetjem.
 • Poslovna etika. Pojasnjeno bo, zakaj so v podjetništvu vrednote kot so spoštovanje, čast, integriteta, usmerjenost v rezultate in tudi k tveganju, ter strast in vztrajnost pomembne za doseganje poslovnih rezultatov ter kako kot podjetnik zastaviti družbeno odgovorno delovanje in etično poslovno komuniciranje.

 

MODUL 2 I Preverjanje poslovne ideje I 2. in 14. april 2020 I 9:00 – 13:00

 • Iskanje podjetniških idej. Kako poiskati in/ali generirati poslovno idejo skozi viharjenje možganov (brainstorming) in dizajnerski pristop (design thinking) ter kako inovativno nadgrajevati ideje in jih spremeniti v poslovne priložnosti
 • Razvoj poslovnega modela. Predstavljen bo vitki (lean) razvoj poslovnega modela in platno poslovnega modela (business model canvas) za pretvarjanje ideje v ekonomsko vrednost

MODUL 3 I Osnove trženja I 9. april 2020 I 8:00 – 16:00

 • Trženje in prodaja s predstavitvijo poteka prodaje ter trženjskih strategij potisni in povleci (push and pull), znamčenja (branding), gverilskega marketinga, trženja od ust do ust, odmevnega trženja, viralnega trženja in direktnega marketinga.

MODUL 4 I Digitalizacija poslovanja I 23. april 2020 I 8:00 – 16:00

 • Digitalizacija podjetja.
 • Socialna omrežja, spletne strani, monitoring, google analitics, google in SEO, facebook, Instagram, LinkedIn.

MODUL 5 I Pravno formalni vidiki delovanje podjetja I 6. in 13. maj 2020 I 9:00 – 13:00

 • Evidentiranje poslovanja. Predstavljeni bodo glavni vidiki finančnega poslovanja: izdajo računov, knjiženje, obveznosti do države (davki, DDV, prispevki) in letna poročila.
 • Skladnost poslovanja. Predstavljena bo glavna zakonodaja, ki jo mora poznati vsak podjetnik.
 • Osnove računovodstva. Predstavljene bodo oblike vodenja.
 • Priprava vloge za natečaj.

Trajanje usposabljanja: 50 šolskih ur. Vsak modul traja 10 šolskih ur, 2. in 5. modul bosta izvedena v dveh delih.

Kotizacija: Udeležba na usposabljanjih ABC podjetništva je brezplačna.

Prijava: Preko spletne prijavnice

Rok za prijavo: Število udeležencev je omejeno! Obvezna prijava na dogodek na zgornji povezavi do spletne prijavnice najkasneje do srede, 18.3.2020. Prijave se zbirajo do zasedbe prostih mest. Prijava je možna za celotno usposabljanje ali za posamezni modul.

V okviru javnega natečaja, ki ga bo razpisala Javna agencija SPIRIT Slovenija, bo podjetnicam začetnicam, ki bodo uspešno zaključile vseh 5 modulov, ponujena možnost kandidiranja za finančne spodbude. Finančne spodbude bodo dodeljene podjetnicam začetnicam na podlagi predstavitve in izbora najboljših poslovnih modelov.

Več informacij: Regijska točka SPOT Svetovanje Podravje, Jasna Mak, tel. 031 54 99 66, e-naslov: spot.podravje@mra.si

Vljudno vabljeni!

Ekipa SPOT svetovanje Podravje

»Dogodek je organiziran v sklopu aktivnosti SPOT svetovanje Podravje. Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.«

8.00 - 16.00

Mariborska razvojna agencija, Pobreška c. 20, Maribor (Velika sejna soba)

DOGODKI IN VABILA

13-06-2024

OOZ Maribor, Titova cesta 63, 2000 MARIBOR

22-05-2024

Sodni stolp na Lentu, Ob pristanu 8 v Mariboru

21-05-2024

Obrtno-podjetniška zbornica Ljubljana Vič, Tržaška cesta 207, 1000 Ljubljana

Prijava na svetovanje

Za svetovanje z našimi referenti se morate obvezno prijaviti. Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo ter našli ustrezen termin.

E-novice OOZ Maribor

E-novice OOZ Maribor