OOZ Maribor

SPOT brezplačna delavnica: »Okoliščine za VRAČILO DRŽAVNIH POMOČI po PKP1-9«

Vabilo na SPOT delavnico:

»Okoliščine za VRAČILO DRŽAVNIH POMOČI po PKP1-9«

 

petek , 17.12.2021 , 09:00-10:30

 

 Lokacija: spletna delavnica

V zadnjem letu in pol je bilo sprejetih devet interventnih zakonov. Vsak izmed njih določa, katere pogoje morajo prejemniki državne pomoči izpolniti, da jim le-te ne bo potrebno vrniti. To so okoliščine povezane s presežno državno močjo, premajhnim upadom prihodov, nekaterimi kršitvami delovnopravne zakonodaje, v primeru likvidacije podjetja, zaradi izplačila nagrad in dela plače za poslovno uspešnost poslovodstvu ali ker je bilo podjetje na presečni dan v težavah. Preverili bomo, do kdaj morajo zavezanci prejeto državno pomoč vrniti in kako je s tekom zakonskih zamudnih obresti.

PROGRAM:

  • Pregled okoliščin, ki lahko povzročijo vračanje državne pomoči po posameznih institutih (temeljni dohodek, oprostitev plačila prispevkov za samozaposlene, oprostitev plačila PIZ za delavce, krizni dodatek, čakanje na delo, delo s skrajšanim delovnim časom, NFS, subvencija minimalne plače, višja sila, karantena, pomoč za nakup hitrih testov, financiranje regresa za 2021).
  • Nezadosten upad prihodkov.
  • Izplačilo dobička in nagrad poslovodstvu.
  • Odpoved pogodbe o zaposlitvi iz poslovnega razloga.
  • Likvidacije družbe po ZGD-1.
  • Kršitve delovnopravne zakonodaje.
  • Pridobitev presežne državne pomoči.
  • Podjetje v težavah.
  • Druge kršitve.

O PREDAVATELJU:

Mag. Nina Scortegagna Kavčnik, je specializirana za področje delovnega prava. Je samozaposlena v svojem podjetju Pravno svetovanje, Nina Scortegagna Kavčnik s.p.. V letih 2014-2021 je bila vodja pravne službe ter svetovalnega in izobraževalnega centra pri Obrtno – podjetniški zbornici Slovenije, od leta 2007-2014 pa je bila zaposlena v notarski pisarni. Je predavateljica na fakulteti ter višjih šolah. Predava tudi na strokovnih konferencah kot so Dnevi delovnega prava in socialne varnosti. Je avtorica več kot 300 strokovnih  in nekaj znanstvenih člankov. Napisala je tudi več knjig s pravnega področja: Sporazum o odpovedi neuvedenemu dedovanju, Najemna pogodba za stanovanje in poslovni prostor, Zakonita odpoved pogodbe o zaposlitvi iz poslovnega razloga, Vse, kar morate vedeti o letnem dopustu in regresu ter Odpoved pogodbe o zaposlitvi. V letu 2020 je bila nominirana za najuglednejšega pravnega strokovnjaka. Sodelovala je pri vseh pogajanjih za interventno zakonodajo. Več o njej si lahko preberete na www.ninascortegagna.si

Delavnica je za udeležence BREZPLAČNA.

LOKACIJA: E-delavnica bo potekala preko aplikacij: MS Teams, ZOOM ali Webex. Dostop do aplikacije, v kateri bo potekala delavnica, boste prejeli en dan pred pričetkom na vaš e-naslov.

 PRIJAVA: spletna prijava na www.ozs.si/Dogodki.

 ROK ZA PRIJAVO:  do četrtka, 16. decembra 2021, do 12. ure.

 DODATNE INFORMACIJE:  tel.: (02) 33 03 504, e-naslov: janja.vindis-bozicko@ozs.si

  

Vljudno vabljeni.   


»Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.«

09:00 - 10:30

on-line

DOGODKI IN VABILA

13-06-2024

OOZ Maribor, Titova cesta 63, 2000 MARIBOR

22-05-2024

Sodni stolp na Lentu, Ob pristanu 8 v Mariboru

21-05-2024

Obrtno-podjetniška zbornica Ljubljana Vič, Tržaška cesta 207, 1000 Ljubljana

Prijava na svetovanje

Za svetovanje z našimi referenti se morate obvezno prijaviti. Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo ter našli ustrezen termin.

E-novice OOZ Maribor

E-novice OOZ Maribor