OOZ Maribor

Strokovna ekskurzija v Dubaj – EXPO 2020


STROKOVNA EKSKURZIJA V DUBAJ – EXPO 2020
za obrtnike in podjetnike prvič v soorganizaciji
Območnih obrtno-podjetniških zbornic Novo mesto, Nova Gorica in Maribor
od 6. do 11. marca 2022
ARABSKI EMIRATI: DUBAJ – PRAVLJICA V DEŽELI PRESEŽKOV


Dubaj predstavlja dva svetova popotniških užitkov. Izjemen futuristični svet arhitekturnih presežkov (Dubaj marina, najvišji stolp na svetu Burj Khalifa, nova arhitekturna ikona Dubai Frame, Museum of Future, Dubai Eye ter številna nakupovalna središča Dubaja) ter tradicionalni svet starega Dubaja v predelu Deira, ki ga zaznamujejo mošeje in tradicionalne tržnice.
Pika na i pa je obisk najbolj spektakularnega dogodka na planetu – EXPO 2020 v Dubaju. V družbi izkušenega vodnika bomo na potovanju spoznali oba svetova te bleščeče metropole, kjer je meja le nebo, letos pa še posebej izstopa ogled slovenskega razstavnega paviljona, ki je presežek v mnogih pomenih.

Cena programa na osebo za člane: 975 EUR / za nečlane: 1.095 EUR

Prijava velja ob pisni prijavi in vplačilu 120 EUR akontacije do 20.1.2022 pri matični zbornici – glej spodaj:


Čas potovanja: 6 dni / 5 noči
Odhod: 6.3.2022
Povratek: 11.3.2022
Vizum: ni potreben
Izvajalec programa je KOMPAS Turistično podjetje, d.o.o., Dunajska 117, Ljubljana.

Plačilo preostalega zneska boste lahko plačali v več obrokih na TRR Kompas Ljubljana – navodila prejmete naknadno.

Doživetja v deželi presežkov:

✓ Obiskali bomo sejem EXPO 2020 Dubaj, na katerem se bo Slovenija predstavila z geslom Slovenia. Green and Smart Experience, s čimer poudarjamo trajnostno, sodobno in ustvarjalno plat našega gospodarstva.
✓ Ogledali si bomo podjetje najuspešnejšega slovenskega podjetnika v Zalivu
✓ Občudovali bomo arhitekturne mojstrovine Predsedniške palače in mošeje Sheik Zayed v prestolnici Emiratov
✓ V Dubaju se bomo povzpeli na najvišjo stolpnico na svetu
✓ Začutili mističnost slikovitih tržnic naselja Madinat Jumeirah
✓ Doživeli arhitekturno ekstravaganco modernega Dubaja v Dubaj Marini
✓ Preživeli večer sredi puščave, z nogami v toplem pesku

PROGRAM STROKOVNE EKSKURZIJE:

1. dan: LJUBLJANA – DUBAJ
Prevoz z vsake OOZ na letališče. Direktni let z letališča Jožeta Pučnika Ljubljana proti Dubaju. Predviden prihod v Dubaj v poznih večernih urah. Po pristanku bo sledil prevoz do izbranega hotela in nočitev.
2. dan: DUBAJ – EXPO / zajtrk
Po zajtrku se bomo z avtobusom odpeljali do prizorišča EXPO, kjer se odvija velika svetovna razstava. Na njej se predstavlja tudi Slovenija in njen paviljon navdušuje vse, ki so ga videli, saj s tematiko vode in zelenja sporoča usmeritev trajnosti in zelene prihodnosti. Čas namenjen poslovnemu programu obiska EXPO 2020. Večerni povratek nazaj v hotel in večerja v eni izmed mestih restavracij. Nočitev.
3. dan: DUBAJ – ABU DHABI (doplačilo) / zajtrk
Po zajtrku se bomo odpeljali proti Abu Dhabiju, prestolnici Emiratov. Sledil bo celodnevni ogled mesta, ki prekipeva od energije in kjer se moderna bleščavost stika z vrhunsko umetnostjo. Zapeljali se bomo po obalnem predelu Breakwater, od koder se odpira krasen razgled na ulico Corniche, razkošni hotel Emirates Palace ter Predsedniško palačo, ki si jo bomo tudi ogledali. Sledil bo kratek obisk spominskega centra Sheik Zayed in postanek ob Marina Mallu. Zvečer bomo obiskali še največjo mošejo Združenih Arabskih Emiratov, mošejo šejka Zajeda. Mošeja je mogočni arhitekturni dragulj, ki sprejme do 40.000 obiskovalcev, vsako leto pa jo obišče več kot 3 milijone ljudi z vsega sveta. Po končanem ogledu bo sledil povratek v Dubaj. Nočitev.
4. dan: DUBAJ – EXPO/ zajtrk
Zajtrk in nato vožnja do trenutno največjega nakupovalnega središča na svetu, Dubai Mall, kjer čas lahko izkoristimo za nakupe ali za obisk izvrstnega akvarija. Še pred tem pa se boste imeli dopoldne možnost povzpeti na trenutno najvišjo stolpnico na svetu (osupljiv in mogočen stolp Burj Khalifa, ki se dviguje kar 828 m nad mesto). Čaka nas kosilo znotraj centra, popoldne pa nas bodo na dvoriščih navdušile »plesoče fontane« – predstava vodnih curkov in glasbe. Čas za nakupe v Dubai Mall. Zvečer za doplačilo večerja v steakhouse restavracije Nusr-Et. Nočitev.
5. dan: DUBAJ / zajtrk
Dan za ponovni obisk EXPA ali počitek. Po zajtrku se bomo lahko z metrojem odpeljali do plaže Jumeirah Beach Residences in se sprehodili do predela BlueWaters ter Dubai Eye. Popoldan pa se lahko odločite za doživetje puščave na izletu s terenskimi vozili. Po adrenalinski vožnji po peščenih sipinah si bomo oddahnili v kampu, postavljenem po vzoru pravih beduinskih taborov. Pod zvezdnatim nebom, z nogami v toplem pesku, si bomo privoščili okusno večerjo ob beduinski glasbi in čarobnih gibih trebušne plesalke. Povratek
v hotel. Nočitev.
6. dan: DUBAJ / zajtrk
Po zajtrku vožnja na letališče in po opravljenih formalnostih na letališču Dubaj direktni polet proti Ljubljani. Predviden prihod na letališče Jožeta Pučnika Ljubljana v popoldanskih urah.

Cena vključuje:
✓ PREDVIDEN HOTEL: MILLENIUM PLACE BARSHA HEIGHTS 4*
✓ direkten letalski prevoz iz Ljubljane, letališke pristojbine in varnostne pristojbine
✓ transfer letališče – hotel – letališče na destinaciji
✓ 5 x nočitev z zajtrkom v dvoposteljnih sobah v hotelih 4*
✓ poldnevni ogled Dubaja
✓ vstopnica za stolp Bur Khalifa (4. dan)
✓ enodnevna vstopnica na EXPO 2020
✓ safari s terenskimi vozili in večerjo (5. dan)
✓ kosilo v Dubai Mall
✓ slovensko vodenje in organizacijo potovanja

Možna doplačila (ob prijavi):
✓ dodatna enodnevna vstopnica na EXPO 2020 15 EUR
✓ celodnevni izlet v Abu Dhabi 45 EUR
✓ obisk Ferrari World 85 EUR
✓ ogled dirkališča F1 Yas Marina Circuit 40 EUR
✓ večerja z glasbo na ladjici Dhow 59 EUR
✓ enoposteljna soba 220 EUR
✓ zavarovanje odpovedi aranžmaja: 4.06% vrednosti končne cene aranžmaja
✓ zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini: 18.88 € na osebo (razširjeni + paket zavarovalnice Sava, kritje škodnega dogodka do 100.000 € na osebo)

Odkrita beseda: Udeleženci obiska razstave EXPO na dan obiska razstave ne bodo udeleženi na opcijskih izletih, predvidenih za ta dan.

Obvezna doplačila (vodniku na poti):
✓ napitnine ca. 30 EUR
✓ metro prevozi v Dubaju ca. 25 EUR

Doplačilo na recepciji hotela:
lokalno predpisana turistična mestna pristojbina pribl. 5 EUR na sobo/noč.

Popusti (ob prijavi):
✓ otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču 10 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in
otroka)
✓ odrasli od 12 let dalje na dodatnem ležišču 6 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in
osebe starejše od 12 let)

Končno obvestilo o podrobnostih programa, ceni in točnem odhodu boste prejeli najkasneje 5 dni pred odhodom. Če obvestila v omenjenem roku ne boste prejeli, se prosimo oglasite na prijavnem mestu, osebno ali po telefonu na vaši zbornici. Pridržujemo si pravico do morebitnih sprememb.

Skladno z 900. členom Zakona o obligacijskih razmerjih si pridržujemo pravico do spremembe cene (če pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov, hotelov) in skladno z 902. členom istega zakona pravico do odpovedi potovanja (če ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebno za izvedbo programa).

TRENUTNI VSTOPNI POGOJI ZA DUBAJ:

• Negativen COVID-19 PCR test, ki ne sme biti starejši od 72 ur od trenutka vstopa in mora biti opravljen v Sloveniji. Potrdilo mora vsebovati ime potnika (ime kot v potnem listu), ime in naslov laboratorija, vrsto testa (PCR test), datum in rezultat testa. Potrdila o testiranju PCR na COVID -19 mora izdati pooblaščena ustanova v državi odhoda potnika. Potrdila, ki so bila že predložena za potovanje na drugo destinacijo, ni mogoče uporabiti za ponovni vstop, čeprav so še v obdobju veljavnosti.
• Test mora biti natisnjen v angleškem ali arabskem jeziku – potrditve v digitalni obliki ne sprejemajo
• Otroci do 11,99 leta v spremstvu staršev testa ne potrebujejo.
• Ob prihodu na letališče bo mogoče potrebno opraviti ponoven COVID-19 test in samoizolacijo v hotelu do prejema rezultatov. Karanteno lahko zapustite po negativnem rezultatu testa. Potniki s pozitivnim rezultatom se bodo morali izolirati v skladu s smernicami Ministrstva za zdravje in preventivo.
• Veljavna hotelska rezervacija/voucher
• S seboj morate imeti mednarodno zavarovanje z asistenco v tujini za primer COVID-a.
• Vsi potniki morajo izpolniti izjavo o zdravstvenem stanju.
• Ob vstopu v Dubaj si je potrebno naložiti aplikacijo COVID-19 DXB, ki je na voljo v trgovinah App Store in Google Play.
• Upoštevajte previdnostne ukrepe, ki se uporabljajo v Dubaju, vključno z nošenjem mask, vzdrževanjem dvometrske socialne razdalje in rednim umivanjem rok.
• PCR TEST, opravljen v zadnjih 72 urah, je pogoj za vstop tako v Abu Dhabi kot tudi na prizorišče EXPO 2020. V primeru opravljanja dodatnega testa v Dubaju je potrebno na rezultate PCR testa čakati cca 10 ur.

VIR PODATKOV: https://www.visitdubai.com/en/coronavirus-advisory

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA ZA TURISTIČNE ARANŽMAJE , ki so sestavni del programa in pogodbe/voucherja, so vam na voljo na spletnem naslovu TUKAJ.

POJASNILO: menjava imena katerega od udeležencev v okviru potrjene skupine je mogoča do 7 dni pred odhodom.

Vabilo: Vabilo_DUBAJ_EXPO_6.3.2022.

Prijavnica: Prijavnica_DUBAJ_EXPO_2020.

Več informacij: Urška Živko, 041 355 135, urska.zivko@ozs.si.

Vabljeni k prijavam na potovanje, na katerem bomo združili poslovne namene z druženjem obrtnikov iz treh regij Slovenije.

Veselimo se našega skupnega druženja.

Dubaj, Združeni arabski emirati

DOGODKI IN VABILA

13-06-2024

OOZ Maribor, Titova cesta 63, 2000 MARIBOR

22-05-2024

Sodni stolp na Lentu, Ob pristanu 8 v Mariboru

21-05-2024

Obrtno-podjetniška zbornica Ljubljana Vič, Tržaška cesta 207, 1000 Ljubljana

Prijava na svetovanje

Za svetovanje z našimi referenti se morate obvezno prijaviti. Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo ter našli ustrezen termin.

E-novice OOZ Maribor

E-novice OOZ Maribor