OOZ Maribor

TEHNIŠKI DAN na OŠ Franceta Prešerna Maribor


VABILO K SODELOVANJU NA TEHNIŠKEM DNEVU

Predstavitev obrtnih poklicev za osnovnošolce v organizaciji Območne obrtno-podjetniške zbornice Maribor v petek, 17.1.2020 na OŠ Franceta Prešerna Maribor

Spoštovana članica/član OOZ Maribor.

Območna obrtno-podjetniška zbornica Maribor v sklopu aktivnosti projekta SPOT svetovanje Podravje na osnovnih šolah izvaja tehniški dan za osnovnošolce z namenom promocije podjetništva, deficitarnih poklicev in vajeniškega sistema v sodelovanju s srednjimi poklicnimi šolami v Mariboru, starši, strokovnimi sekcijami zbornice in podjetji kot primeri dobrih podjetniških praks.

Zaradi pozitivnih odzivov, ki smo jih s strani otrok, delavcev šole, staršev, obrtnikov, podjetnikov in ostalih sodelujočih prejeli na takšnem dogodku lani, je to postala naša stalnica.

Otroci, ki danes sedijo v šolskih klopeh OŠ Franceta Prešerna Maribor, so vaši potencialni zaposleni v prihodnosti, zato vas kot podjetnika iz regije vabimo, da se nam pri tej akciji pridružite. Če ste kot predstavnik vašega podjetja in poklica pripravljeni v petek, 17. januarja 2020, v okviru dogodka svoje izkušnje delili z otroci, bomo sodelovanja zelo veseli.

  1. možnost predstavitve poklica:

Učencem od 1. do 5. razreda na ta dan predstavimo podjetniške zgodbe, poklice in praktične prikaze. Predstavnik vašega podjetja bi v dopoldanskem času na lokaciji šole izvedel predstavitev poklica v obliki delavnic, otroci vsako šolsko uro spoznajo drug poklic. Predstavitev bo potekala iz strani podjetnikov iz regije ter staršev učencev v sodelovanju z Območno obrtno-podjetniško zbornico Maribor.

  1. možnost predstavitve poklica:

Učencem od 6. do 9. razreda dogodek nudi drugačen, bolj individualni vpogled v izbrane srednje šole, podjetja ter prvi stik s posameznimi poklici. Na srednji šoli skupaj z dijaki in profesorji spoznajo šolske programe in praktični pouk. Učenci si nato ogledajo primer dobre prakse v podjetju v regiji, kjer si bodo v opoldanskem času ogledali podjetja in procese dela.

Zanimive informacije, predstavitve poklicev in praktične delavnice otrok bodo povezale njihovo znanje in izkušnje v smiselno in razumljivo celoto. Prosimo vas, da vašo pripravljenost za sodelovanje sporočite na urska.zivko@ozs.si ali pokličite na 041 355 135, Urška Živko. Utrinke (slike in posnetke) iz preteklih izvedenih Tehničnih dni si lahko pogledate na spletni strani OOZ Maribor: www.ooz-maribor.si.

S spoštovanjem,

Aleš Pulko,

predsednik OOZ Maribor l.r.

8:00 - 12:00

OŠ FRANCETA PREŠERNA MARIBOR, Žolgarjeva ulica 2, Maribor

DOGODKI IN VABILA

13-06-2024

OOZ Maribor, Titova cesta 63, 2000 MARIBOR

22-05-2024

Sodni stolp na Lentu, Ob pristanu 8 v Mariboru

21-05-2024

Obrtno-podjetniška zbornica Ljubljana Vič, Tržaška cesta 207, 1000 Ljubljana

Prijava na svetovanje

Za svetovanje z našimi referenti se morate obvezno prijaviti. Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo ter našli ustrezen termin.

E-novice OOZ Maribor

E-novice OOZ Maribor