OOZ Maribor

Usposabljanje: »KAKO DOPOVEDATI ZAPOSLENIM, DA BODO ŽLICE VSEH BOLJ POLNE, ČE BOMO SKUPAJ POLNILI SKLEDO?«


Kolikokrat v svojem podjetju slišite:

“To ni moje delo.«

»Jaz sem mislil, da bo on…«

»Ko bom jaz imela tako plačo…«

»Zakaj moram vse jaz?«

»Jaz sem svoje naredil, naj še drugi.«

»Meni ni nihče povedal!«

Območna obrtno-podjetniška zbornica Maribor v sodelovanju z ekipo Retorik.si organizira specializirano usposabljanje “KAKO DOPOVEDATI ZAPOSLENIM, DA BODO ŽLICE VSEH BOLJ POLNE, ČE BOMO SKUPAJ POLNILI SKLEDO?”

Pristop k vodenju je v podjetjih z do 40 zaposlenimi drugačen, kot v večjih organizacijah. Prednosti tega, da se vsi poznajo, vsi tikajo in vsi vedo veliko drug o drugem (tudi o šefu, šefici) so številne, so pa tudi pasti.

Pomislite na svoje podjetje:

Še vedno nekateri delajo malo »po svoje« ali se skrivajo v zavetju ne-dela?

So pri vas zaposleni tudi takšni, ki resnično vrhunsko obvladajo svoje delo, ampak si jemljejo preveč pravic na račun tega, ker “poznajo šefa” ali so “oni to firmo gor postav’li”?

Ste uvedli in razložili vsa možna pravila glede dela, sodelovanja in odnosov (s strankami ali v kolektivu), pa ni rezultata, ki ste ga pričakovali?

Sodite med naslednike podjetja in vas nekateri ne upoštevajo, ker so še “iz časov očeta ali mame”, ko je bilo pa tako, kot oni delajo, čisto prav?

To vse je komunikacija (posledice takšne komunikacije so slabši rezultati, kot bi lahko bili).

  • Kako zaposlene prepričati, da je prijaznost, ki je pogoj za dobre odnose s sodelavci in s strankami, stvar odločitve posameznika in ne stanja na TRR-ju?
  • Kakšno vlogo ima pri komunikaciji poslušanje in zakaj ljudje ne slišijo? Kaj narediti, da bodo slišali (ne samo poslušali)?
  • Kako delegirati naloge, da jih bodo zaposleni razumeli, sprejeli in opravili?
  • Kako prepričati zaposlene, da se vsaka sprememba začne pri posamezniku?
  • Zakaj je komunikacija (skoraj) vse, tudi ko merimo uspešnost podjetja, organizacije?
  • Kako s pomočjo komunikacije vplivati na boljše medosebne odnose?

Usposabljanje je intenzivno, sestavljeno iz praktičnih nasvetov, uporabnih teoretičnih spoznanj, debate in vaj, ki jih izvajajo udeleženci pod vodstvom predavatelja.

Termini (3-dnevnega usposabljanja):

  • ponedeljek, 01.04.2019 , 13:00-15:15
  • ponedeljek, 08.04.2019 , 13:00-15:15
  • ponedeljek, 15.04.2019 , 13:00-15:15

Obseg: 3 srečanja po 3 pedagoške ure.

Predavateljica: Mojca Lubanjšek Pehant, direktorica podjetja Retorik d.o.o.

Skoraj 20 let pomaga podjetjem in posameznikom osvojiti znanja s področja komuniciranja. Je predavateljica in trenerka komunikacijskih veščin, certificirana mediatorka, lastnica in soustanoviteljica podjetja Retorik, voditeljica okroglih miz in različnih prireditev.
Velik del poslovne in privat poti si deli skupaj s čudovito prijateljico, Polono Požgan, s katero ju vodijo iste vrednote.

Njeno poslanstvo je ozaveščati o tem, da je življenje odvisno od komunikacije (s sabo in z drugimi).
In čimveč ljudi naučiti, kako to dobro početi.

Ključna tematika njenega dela je vpliv komunikacije na medosebne odnose, zato se trenutno v Beogradu specializira za konzultantko skupinske psihodinamike v organizacijah.

Prijava: Udeležba vašega podjetja je možna le ob pravočasni prijavi na spletni strani OZS dogodki: www.ozs.si/Dogodki, najkasneje do petka, 29. marca 2019. Prijave sprejemamo do zasedbe prostih mest. Maksimalno število udeležencev je 20. V primeru prenizkega števila prijav si pridržujemo pravico do odpovedi seminarja.

Cena:  za člane 174,30 € + DDV oz. 212,65 € z DDV, za nečlane 249,00 € + DDV oz. 303,78 € z DDV.

Sklad za izobraževanje Maribor za člane povrne stroške po Pravilniku o pogojih vračanja stroškov izobraževanj.

Pisna odjava poslana na info@ooz-maribor.si  je možna do petka, 29. marca 2019 do 12. ure. V primeru da svojega sodelovanja (pisno / preko e-pošte) ne odpoveste v dogovorjenem roku, vam OOZ Maribor zaračuna 20% kotizacije (administrativni stroški ipd.). Odjave na dan izobraževanja ne upoštevamo. Brez odjave kotizacijo zaračunamo v celoti.

Prosimo, da kotizacijo poravnate pred pričetkom seminarja na transakcijski račun Območna obrtno-podjetniška zbornica Maribor, Titova cesta 63, 2000 Maribor, številka: 02528-0260623090 (NLB), sklic: 300 – davčna številka, namen plačila: seminar Polna skleda.

Dodatne informacije: info@ooz-maribor.si ali  tel: 02 330 3 505.

 Vljudno vabljeni!

13:00-15:15

OOZ Maribor, Titova cesta 63, 2000 Maribor

DOGODKI IN VABILA

22-05-2024

Sodni stolp na Lentu, Ob pristanu 8 v Mariboru

21-05-2024

Obrtno-podjetniška zbornica Ljubljana Vič, Tržaška cesta 207, 1000 Ljubljana

03-06-2024

MARIBOX, Loška ulica 13, Maribor, Slovenija

Prijava na svetovanje

Za svetovanje z našimi referenti se morate obvezno prijaviti. Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo ter našli ustrezen termin.

E-novice OOZ Maribor

E-novice OOZ Maribor