OOZ Maribor

Usposabljanje na temo: «USPEŠEN PREVZEM DRUŽINSKEGA PODJETJA«

  • V organizaciji SPIRIT Slovenije, javne agencije ob finančni podpori Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo bomo na OOZ Maribor pripravili dogodek: Usposabljanje na temo «USPEŠEN PREVZEM DRUŽINSKEGA PODJETJA«

Dogodek bo organiziran z namenom ozaveščanja lastnikov podjetij o pomenu pravočasne priprave na prenos lastništva pri čemer je potrebno upoštevati psihološki vidik pri tem.

Izvedel ga bo Uroš Kavs, Inštitut M.O.S.T.;  predavatelj prihaja iz družinskega podjetja, v katerem je bila zaposlena celotna družina.

Zaključil je študij ekonomije in diplomiral iz teme Prenos družinskega podjetja v naslednjo generacijo. Preučuje odnose v družinskih podjetjih,  saj se je s konflikti in vsakdanjo vpetostjo v poslu srečeval tudi v domačem podjetju.

Po duši je sociolog, po zanimanju podjetnik in skupek vseh želja in okoliščin ga je pripeljal do odločitve, da družinski posel prepusti bratu, sam pa prične s svetovalno dejavnostjo. V ta namen je ustanovil Inštitut M.O.S.T., kar je simbol uspešnega prehoda dejavnosti in odgovornosti iz staršev na potomce.

Ugotavlja, da podjetnike ob prenosu dejavnosti običajno zanima zgolj davčni vidik, zanemarjajo pa strateško načrtovanje prenosa dejavnosti na naslednike. Prav zato je statistika uspešnosti prenosa tako porazna in kaže, da uspe le 1/3.

Glavni razlog so konflikti, čemur podjetniki namenjajo premalo pozornosti v prepričanju, da so vse dogovorjeni. Pomagal je preko 150 podjetjem, ki so svoje odnose uredili dolgoročno, kar je pogoj za nadaljevanje uspešnega poslovanja.

Kotizacija: dogodka je za udeležence BREZPLAČEN. Število mest je omejeno.

Povezava do VABILA: Usposabljanje na temo_Uspešen prevzem družinskega podjetja_Uroš Kavs_6.11.2019

Prijave in dodatne informacije: Marjana SAVIĆ: M: 041 666 642 , E: marjana.savic@ozs.si.

Rok za prijavo je 01.11.2019.

Dogodek s področja družinskega podjetništva financira Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo in SPIRIT Slovenija, javna agencija.

Vljudno vabljeni!

14:00-15:00

OOZ Maribor (Izobraževalna dvorana), Titova cesta 63, 2000 Maribor

DOGODKI IN VABILA

22-05-2024

Sodni stolp na Lentu, Ob pristanu 8 v Mariboru

21-05-2024

Obrtno-podjetniška zbornica Ljubljana Vič, Tržaška cesta 207, 1000 Ljubljana

03-06-2024

MARIBOX, Loška ulica 13, Maribor, Slovenija

Prijava na svetovanje

Za svetovanje z našimi referenti se morate obvezno prijaviti. Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo ter našli ustrezen termin.

E-novice OOZ Maribor

E-novice OOZ Maribor