OOZ Maribor

VABILO na brezplačno SPOT delavnico: “Novosti pri zaposlovanju tujcev” , Četrtek, 29.11.2018, 13.00-15.00SPOT Svetovanje Podravje, ki ga izvajamo konzorcijski partnerji: Mariborska razvojna agencija p.o., Območna obrtno-podjetniška zbornica Maribor, Štajerska gospodarska zbornica, Znanstveno-raziskovalno središče Bistra Ptuj in Razvojno informacijski center, za vas organizira delavnico.


Slovenija se trenutno ubada s problemom pomanjkanja delovne sile določenih deficitarnih poklicev, ki ga rešuje s pomočjo zaposlovanja delavcev iz drugih držav. Pri tem prednjačijo delavci iz držav bivše Jugoslavije. Postopki pridobivanja delovnih dovoljen pa so zapleteni in dolgotrajni. Se tudi vi soočate s tem problemom?

SPOT svetovanje Podravje za vas organizira brezplačno delavnico na temo zaposlovanja tujcev, predvsem novosti na področju zaposlovanja tujcev iz BIH in Srbije. Z BIH ima Slovenija podpisan sporazum, ki je skrajšal postopek. V pripravi je podoben sporazum s Srbijo.

Predstavnik zavoda za zaposlovanje Republike Slovenije vam bo predstavil kakšen je postopek, katero dokumentacijo potrebuje, kako si lahko skrajšate postopek pridobitve delovnih dovoljenj, kakšne spremembe v postopku je prinesel  sporazum z BIH ter kaj bo prinesel sporazum s Srbijo.

Več informacij: Irena Podletnik, tel. 02 333 13 26, e-naslov: spot.podravje@mra.si

Število udeležencev je omejeno! Obvezna prijava na dogodek na elektronski naslov spot.podravje@mra.si. Prijave se zbirajo do zasedbe prostih mest.

Vljudno vabljeni!

“Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.”DOGODKI IN VABILA

22-05-2024

Sodni stolp na Lentu, Ob pristanu 8 v Mariboru

21-05-2024

Obrtno-podjetniška zbornica Ljubljana Vič, Tržaška cesta 207, 1000 Ljubljana

03-06-2024

MARIBOX, Loška ulica 13, Maribor, Slovenija

Prijava na svetovanje

Za svetovanje z našimi referenti se morate obvezno prijaviti. Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo ter našli ustrezen termin.

E-novice OOZ Maribor

E-novice OOZ Maribor