OOZ Maribor

VIRTUALNI KARIERNI SEJEM 2020 – Sejem poklicev in izobraževanja (za učence OŠ: 16. – 20.11.2020, za dijake SŠ: 23. – 27.11.2020)


Spoštovane članice in spoštovani člani OOZ Maribor,

v podjetju Factumevent Mitja Špesa s.p. so v okviru obstoječih razmer, ki so posledica globalne pandemije Covid-19 pripravili sodobno rešitev za izvedbo KARIERNEGA SEJMA 2020.

Skupaj s strokovnjaki so razvili koncept virtualnega okolja, ki bo omogočilo nemoteno izvedbo sejma, upoštevajoč omejitve socialnih stikov, ki bodo po vsej verjetnosti še nekaj časa zaznamovale naše socialne interakcije v letu 2020 in mogoče še dlje.

Njihova ideja pa ne temelji samo na prilagoditvi trenutnim razmeram, ampak želijo tudi nadgraditi uporabniško izkušnjo tako za naročnika in partnerje, kot tudi za razstavljavce in obiskovalce sejma.

Gre za pilotno izvedbo virtualnega kariernega sejma, ki ga namerava Mestna občina Maribor (v primeru, da bo pilotna izvedba  uspešna) v prihodnjih letih izvajati skozi t.i. hibridni model, torej v povezavi s kariernim sejmom v fizičnem oz. realnem prostoru (dvorana Ljudski vrt »Lukna«). Zaradi negotovih razmer v zvezi s Covid-19, bomo karierni sejem letos izvedli samo v virtualni obliki.

Mestna občina Maribor je skupaj z vsemi  sodelujočimi partnerji podprla predstavljeni koncept VITRUALNEGA KARIERNEGA SEJMA 2020,  saj si vsi skupaj želimo slediti sodobnim trendom in uporabniškim navadam generacij, ki so že odrasle s spletom. Tako nameravamo izkoristiti vse prednosti, ki nam jih ponuja virtualno spletno okolje in karierni sejem povzdigniti na nov, še višji nivo kvalitete in izvedbe.

Pridružite se nam na spletnem naslovu: https://www.karierni-sejem.si

Rezervirajte si oba termina!

Letos se bosta izvedla dva virtualna karierna sejma, ločeno za učence OŠ in posebej za dijake SŠ.

  • Za učence OŠ – termin:  pet delovnih dni,  od 16. do 20. novembra 2020 
  • Za dijake SŠ – termin:  pet delovnih dni, od 23. do 27. novembra 2020.

Sejem je namenjen osnovošolcem oz. srednješolcem, njihovim staršem in svetovalnim delavcem.

K sodelovanju gospodarstvo, podjetja, člane zbornice, da predstavite posamezne poklice in svoje obratovalnice.

Povezava do:

Gospodarstvo ima tokrat priložnost, da nagovarja posebej učence OŠ za vpis v in jih lahko motivira s svojimi predstavitvami v živo za njihove poklice ali preko zasebnih pogovorov preko spleta.  Lahko predstavi kako delo poteka v praksi in kako lahko začnejo že z morebitno prakso med šolanjem.

Pri dijakih SŠ lahko zraven prej navedenih aktivnosti pri učencih OŠ,  še gospodarstvo nagovori bodoč kader.

Območna obrtno-podjetniška zbornica Maribor bo posamezne poklice predstavila na stojnicah v dvorani GOSPODARSTVO- PODJETNIŠTVO: POKLICI in DELODAJALCI.

PREDNOSTI:

  • Faza planiranja
  • Stroškovna učinkovitost
  • Usmerjanje v ciljno publiko
  • Prilagodljivost obiskovalcem
  • Nabor aktivnosti na stojnici: predstavitev razstavljavca z opisom, slikami, video vsebinami, kontaktnimi podatki in grafično dodelan virtualni prostor z enotno navedbo razstavljavca ali prilagojeno izdelavo (odvisno od paketa), pogostimi vprašanji in možnosti odgovarjanja (live chat ali chat sistem na pridobitvi odgovorov),  sistem za nalaganje gradiva s spleta (dokumentacija, razpisi, letaki, obrazci,…), možnost »bookiranja« zasebnih pogovorov preko spleta – naročilo na razgovore. Po želji pa bo lahko dodal module, ki bodo njegovo stojnico naredili bolj atraktivno in dogajanje na sejmu tudi bolj interaktivno:  chat live room sistem, kjer se bodo lahko obiskovalci vključili v skupinski klepet z razstavljavcem in postavljali vprašanja,  interaktivne delavnice preko spleta z orodji za video konference,  webinarji,….
  • Regionalna neomejenost
  • Analitika in evalvacija: z napredno analitiko bomo omogočili tako razstavljavcem kot obiskovalcem, da spremljajo učinkovitost svojih aktivnosti. Pridobili bomo realne podatke, kakšen je bil interes obiskovalcev in kateri razstavljavci so bili najbolj uspešni.

DODATNA ZANIMIVOST:

Platforma temelji na ISO standardih. Platforma je planirana na obdobje 1 tedna polne funkcionalnosti, plus na daljši rok 10 mesecev, da si razstavljavec izbira, katere informacije želi predstaviti uporabniku tj. mladim, njihovim staršem in strokovnim delavcem ter drugi širši javnosti.

Rok za prijavo je bil do 9.10.2020.

Podrobnosti v zvezi z opremljanjem virtualne stojnice boste izvedeli pri ponudniku virtualnih stojnic na kariernem sejmu, podjetju Factumevent. Z nadaljnjimi navodili in postopkom registracije bo vsakega razstavljavca posebej seznanil. Na osnovi poslanega sporočila na E: prijava@karierni-sejem.si boste prejeli povezavo do registracije. V okviru registracije boste opredelili za kateri sejem se prijavljate, prav tako boste lahko opredelili druge podrobnosti vašega sodelovanja. Pri tem vas spodbujamo, da se odločite za predstavitev na obeh kariernih sejmih. Celoten proces vpisa, vnosa in opremljanja virtualne stojnice bo potekalo po enostavnih korakih in v celotni fazi z podporo strokovnjakov ponudnika.

Za več informacij in podporo pri nalaganju vsebin se lahko obrnete na E: podpora@karierni-sejem.si .

Ekipa OOZ Maribor

Virtualni sejem

DOGODKI IN VABILA

22-05-2024

Sodni stolp na Lentu, Ob pristanu 8 v Mariboru

21-05-2024

Obrtno-podjetniška zbornica Ljubljana Vič, Tržaška cesta 207, 1000 Ljubljana

03-06-2024

MARIBOX, Loška ulica 13, Maribor, Slovenija

Prijava na svetovanje

Za svetovanje z našimi referenti se morate obvezno prijaviti. Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo ter našli ustrezen termin.

E-novice OOZ Maribor

E-novice OOZ Maribor