OOZ Maribor

Dovoljenja za prodajo tobačnih in povezanih izdelkov


Dovoljenja za prodajo tobačnih in povezanih izdelkov

Večina članov je že prejela dovoljenja za prodajo tobačnih in povezanih izdelkov. Članom Sekcije za gostinstvo in turizem pri OZS je bil poslali opomnik, da morajo imeti original dovoljenje  v poslovnem prostoru VIDNO RAZSTAVLJENO (Skladno s 34.členom Zakon o omejevanju uporabe tobačnih in povezanih izdelkov (Uradni list RS, št. 9/17 in 29/17). S strani ministrstva za zdravje smo prejeli pojasnilo, da v primeru uničenja ali izgube dovoljenja lahko prodajalci na portalu e-Vem oddajo elektronsko vlogo za pridobitev dvojnika dovoljenja, ki jim ga ministrstvo izda brezplačno.

V kolikor podjetje kadarkoli na novo začne s prodajo tobačnih in povezanih izdelkov je Vlogo potrebno oddati le elektronsko prek portala e-VEM (SPOT). Vlogo najdete na povezavi  http://evem.gov.si/info/dovoljenja/dovoljenje/13102/prikaziDovoljenje/.

Ob tem je pomembno, da je velik dosežek Sekcije za gostinstvo in turizem skupaj z MGRT, da dovoljenja stanejo v višini upravne takse (18,10€) na prodajno mesto za obdobje 5 let (in ne najmanj 200€ na leto, kot je bilo prvotno predlagano).

Morebitna vprašanja glede pridobitve dovoljenja in oddaje vloge lahko naslovite na
– elektronski naslov: dovoljenjatpi.mz@gov.si
– telefonsko številko 01 478 6925 (MZ).
– V primeru tehničnih težav se lahko obrnejo na Enotni kontaktni center državne uprave (MJU), telefon: 080 2002 (ponedeljek-petek: 8.00-22.00).

Vir: Vlasta Markoja, sekretarka Sekcije za gostinstvo in turizem pri OZS

ZADNJE OBJAVE

DOGODKI IN VABILA

28-08-2024

Pomurski sejem d.o.o., Cesta na stadion 2, 9250 Gornja Radgona

28-08-2024

Pomurski sejem d.o.o., Cesta na stadion 2, 9250 Gornja Radgona

Prijava na svetovanje

Za svetovanje z našimi referenti se morate obvezno prijaviti. Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo ter našli ustrezen termin.

E-novice OOZ Maribor

E-novice OOZ Maribor