OOZ Maribor

FOMB – 4. Festival oblikovanja Maribor


Ob dnevu frizerjev z Louijem Ferryem

Srednja šola za oblikovanje Maribor je aprila organizirala 4. Festival oblikovanja Maribor. Dijaki so v tednu festivala sodelovali na različnih delavnicah in razstavah, vsak izobraževalni program pa je imel svoj dan, tako so se zvrstili Dan oblikovalcev, Dan frizerjev in Dan medijcev.

Program ob Dnevu frizerjev se je pričel z ogledom produkcij in animacij dijakov Srednje šole za oblikovanje Maribor ter udeležencev natečaja FOMB 2019 in s pozdravnim govorom Nadje Jager Popović, ravnateljice Srednje šole za oblikovanje Maribor. V nadaljevanju je Klavdija Hladin, Studio za naravno nego las Inanna, predstavila trend uporabe barvnih pigmentov, podjetje Loreal, največje kozmetično podjetje na svetu, s številnimi blagovnimi znamkami, pa je predstavilo svojo široko razvejano dejavnost ter Botaneo, rastlinsko barvo za lase.

Kot osrednji gost tokratne prireditve ob Dnevu frizerjev se je dijakom in gostom predstavil Loui Ferry, Vili Koderman, nekdanji dijak te šole, svetovno znano ime svetsa modne industrije, izredno talentiran umetnik z močno strastjo do frizerskega oblikovanja. Svojo frizersko kariero je začel še pred najstniškimi leti, po šolanju je delal v Miamiju, v Londonu pa tudi v Sloveniji. Sodeloval je na modnih brveh številnih modnih oblikovalcev kot so Prada in Chanel ter se kot modni frizer proslavil na različnih modnih revijah. Lani se je vrnil v Slovenijo in odprl svoj frizerski salon Loui Ferry. Februarja letos se je kot stilist ponovno udeležil tedna mode v Milanu in Parizu. Na Dnevu frizerjev je prikazal nenavadno idejo za pričesko za zelo dolge lase. Prepletel jih je okoli obraza modela in ustvaril nenavadno kravato iz las. V razgovoru s Petro Arnejčič Munda, ki je povezovala program je ob zaključku nanizal številne zanimivosti s svoje poklicne poti in osebnega razmišljanja o svetu, kakršen je danes. Njegov nastop je navdušil tudi številne člane Sekcije frizerjev in kozmetikov pri OOZ Maribor, ki so se udeležili prireditve ob Dnevu frizerjev v Mariboxu v Mariboru.

  1. Festival oblikovanja Maribor se je zaključil s svečano prireditvijo 18. aprila, ki je privabila množico sedanjih in nekdanjih dijakov šole, starše, učitelje in številne goste, med njimi tudi veliko mariborskih obrtnikov. V pestrem programu, ki so ga pripravili dijaki šole, so se zvrstile glasbene in plesne točke ter modne revije in revije pričesk.

Tekst: Breda Malenšek, Fotografije: Marjana Savić Krajnc, sekretarka Sekcije frizerjev in kozmetikov OOZ Maribor

ZADNJE OBJAVE

DOGODKI IN VABILA

28-08-2024

Pomurski sejem d.o.o., Cesta na stadion 2, 9250 Gornja Radgona

27-08-2024

ALEJA - Nakupovalna destinacija Ljubljana Šiška, Rakuševa ulica 1, 1000 Ljubljana

Prijava na svetovanje

Za svetovanje z našimi referenti se morate obvezno prijaviti. Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo ter našli ustrezen termin.

E-novice OOZ Maribor

E-novice OOZ Maribor