OOZ Maribor

Humanitarna akcija: Pogorela obratovalnica člana OOZ Maribor – AVTOKLEPARSTVO, LIČARSTVO, Soršak Franci s.p., Cesta v Rošpoh 71a, Kamnica


Spoštovani člani OOZ Maribor,

našemu članu,  AVTOKLEPARSTVO, LIČARSTVO, Soršak Francu s.p., iz Ceste v Rošpoh 71a iz Kamnice je pogorel večji del njegove delavnice.

V galeriji najdete sliko njegove hiše in delavnice pred nesrečo. Gospod Soršak ima obrt od leta 1995, je samozaposlen, v delavnici je delal tudi brat dvojček Bojan, ki je sicer že upokojen.

Takole je na FB zapisal nečak g. Sorška:

Stricu Franciju in atiju Bojanu je včeraj požar zanetil njuno avtoličarsko delavnico in naredil veliko škodo. Njuna obrt je stara že 40 let in sta v svojem poslu majstra. Sedaj že na pol v pokoju vendar zaradi ljubezni do dela in življenjskih stroškov nadaljujeta. A žal se je po mesecu zaprtja zaradi korone zgodila nesreča. Po oceni policistov je prišlo do samovžiga na električni napeljavi. Obstaja sum, da je električni kabel načela kakšna divja žival, saj je delavnica ob gozdu in je verjetnost velika. Goreti je začelo, ko sta opravljala svoje delo. Ognja nista opazila takoj, opazili so ga sosedi, ki so videli plamene in gost dim. Ko sta uspela opaziti požar sta nemudoma začela gasiti in reševati avtomobile ter vse kar je bilo mogoče. Ogenj je v nekaj sekundah zajel celotno komoro z delavnico in ju tudi gost dim z vročino pregnal iz delavnice. Žal vozila v komori nista uspela več rešiti, saj se je začela streha sesuvati. Na srečo sta jo odnesla le s slabim počutjem zaradi dima in nespanjem zaradi stresa. Gasilci so jima čestitali za pogum pri reševanju, saj bi lahko prišlo do eksplozij in hujše zastrupitve.” Doda še, da sta trenutno iz sebe in ne vesta kaj bosta naredila oz. kako bosta stvar v celoti rešila. Na pomoč so pristopili prijatelji, sorodniki in sosedje: “Ti so ponudili pomoč pri čiščenju, gospe pa bodo poskrbele za hrano. Vsi bomo pomagali sanirati, da bosta lahko s čim manjšimi posledicami nadaljevala to, kar sta gradila 40 let. Tudi jaz jima bom!
Ata Bojan in stric Franci sta dvojčka in zelo pozitivno gledata na življenje. Tisti, ki ste ju spoznali dobro veste o čem govorim. Zato jima toliko bolj želim vse dobro. Rad ju imam. Borca sta neglede na vse strankam obljubila, da bosta avtomobile uredila. Prosila sta za razumevanje za kakšen “dan ali dva zamude.”

Ustanova za humanitarno pomoč obrtnikom odprla za namene zbiranja sredstev posebni sklic:

Ustanova za humanitarno pomoč obrtnikom

Celovška cesta 71

1000 Ljubljana

Poslovni račun odprt pri NLB d.d.

št.: SI56 0201 3025 7684 878

BIC banke: LJBASI2X

Namen: Humanitarna pomoč – Požar pri avtokleparstvu Soršak Koda namena: CHAR

Sklic: 00 10-1050.

Za pomoč in vse informacije, ki bi mu lahko pomagale vam bomo izredno hvaležni.

Kontakt predsednika Sekcije avtoserviserjev na OOZ Maribor:

Peter Raišp, M:  041 619 823, E:  peter.raisp@siol.net

Pripenjamo še slike pogorele delavnice in sliko omenjenih Soršakov.ZADNJE OBJAVE

DOGODKI IN VABILA

28-08-2024

Pomurski sejem d.o.o., Cesta na stadion 2, 9250 Gornja Radgona

27-08-2024

ALEJA - Nakupovalna destinacija Ljubljana Šiška, Rakuševa ulica 1, 1000 Ljubljana

Prijava na svetovanje

Za svetovanje z našimi referenti se morate obvezno prijaviti. Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo ter našli ustrezen termin.

E-novice OOZ Maribor

E-novice OOZ Maribor