OOZ Maribor

Informacije za CVETLIČARJE in VRTNARJE: Katere trgovine in cvetličarne bodo lahko odprte 31. 10. in 1. 11.?Spoštovani člani Sekcije cvetličarjev in vrtnarjev OOZ Maribor,

na tej povezavi vam je na voljo aktualen blog OZS (kliknite na pasico) na temo praznikov, ki prihajajo ter kopija “Enotna stališča pogajalskih skupin delodajalcev in delojemalcev za sestavo kolektivne pogodbe dejavnosti trgovine Slovenije (KPDTS)” v zvezi z izvajanjem nove kolektivne pogodbe dejavnosti trgovine Slovenije (Ur. l. RS, št. 52/18))-Vir: glasilo Trgovinske zbornice Slovenije  T-informacije.

V točki 7 enotnih stališč je zapisano, kdo so družinski člani nosilca dejavnosti, za katere ne veljajo omejitve iz 41, 42. in 43. člena KPDTS: poenostavljeno – zanje ne velja omejitev, da jih razporedi na delo ob nedeljah in praznikih.

Odgovor na vaše prvo vprašanje je, da za partnerja nosilke dejavnosti kot družinskega člana omejitve iz 41, 42. in 43. člena KPDTS ne veljajo. Lahko dela ob nedeljah in praznikih kot zaposlen v cvetličarni kot delavec  (sklenjena pogodba o zaposlitvi) – pogoj je, da je partner zakonec oziroma oseba, ki je zadnji dve leti pred sklenitvijo pogodbe o zaposlitvi  živela z delodajalcem v življenjski skupnosti,….. .

Glede drugega vprašanja, ste si odgovorili že sami. Za cvetličarje (predvsem za njihove zaposlene) tudi 31. oktobra in 1. novembra  v skladu z izjemami ne bo veljala omejitev prodaje sveč in cvetličnih aranžmajev na stojnicah (npr. pred pokopališči).

Vse dodatne informacije in pojasnila dobite pri Miranu Radetu, sekretarju sekcij pri OZS na gsm št.:051 622 285 ali na e-naslov: miran.rade@ozs.si.

ZADNJE OBJAVE

DOGODKI IN VABILA

28-08-2024

Pomurski sejem d.o.o., Cesta na stadion 2, 9250 Gornja Radgona

27-08-2024

ALEJA - Nakupovalna destinacija Ljubljana Šiška, Rakuševa ulica 1, 1000 Ljubljana

Prijava na svetovanje

Za svetovanje z našimi referenti se morate obvezno prijaviti. Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo ter našli ustrezen termin.

E-novice OOZ Maribor

E-novice OOZ Maribor