OOZ Maribor

INFORMACIJE ZA PREVOZNIKE: Aktivnosti za povračilo preplačanih tovornih vozil


Spoštovani člani Sekcije za promet OOZ Maribor,

Obrtno-podjetniška zbornic Slovenije (OZS), v sodelovanju z fundacijo Stichting Truck Claim (STC) iz Nizozemke nadaljuje aktivnosti za povračilo preplačanih tovornih vozil, ki so jih naša podjetja kupovala pri večini proizvajalcev, ki so se glede prodajnih cen teh vozil, v času med 1997 – 2011 med seboj kartelno dogovarjali.

Na sestanku 13. decembra 2018 je bil dan predlog STC, da naj bi OZS od slovenskih podjetij prejemala podpisana pooblastila slovenskih podjetij za zastopanje v pravnih aktivnostih za ta povračila in dokumente oziroma dokazila o nakupu novih in rabljenih tovornih vozil znamk MAN, Volvo/Renault, Daimler – Mercedes Benz, Iveco,  DAF in sedaj tudi Scania ter jih vnašala v program, ki omogoča zbiranje podatkov oziroma dokumentov ter pooblastil za zastopanje, ki so potrebni za to, da bodo s strani te fundacije vodili postopke za poravnavo ali sodno izterjavo zneskov za preveč plačana vozila.

Ker so v fazi dogovorov glede naših aktivnosti pri dodatnem vnosu dokumentov v podatkovno bazo predlagamo, da vsa podjetja, ki so kupovala ta vozila začnejo pripravljati dokumente oz. dokazila o teh  nakupih, ki jih bodo po prejemu obvestila skenirali in jih poslali po posebej določeni elektronski pošti, da jih bomo v skladu z dogovorom med STC in OZS lahko preverili in vnesli v podatkovno bazo.

Informacijo je posredoval BOJAN PEČNIK mag. logistike, Vodja skupine sekcij pri OZS in vam je na voljo v zvezi s tem na E: bojan.pecnik@ozs.si  T: +386 (0)1 58 30 564, GSM : 041 741 441

ZADNJE OBJAVE

DOGODKI IN VABILA

2024-02-27

OOZ Maribor, Titova cesta 63, 2000 MARIBOR (kletni prostori)

2024-03-14

OOZ Maribor, Titova cesta 63, 2000 MARIBOR (kletni prostori)

2024-02-03

Sodni stolp, Pristan 8, 2000 MARIBOR

Prijava na svetovanje

Za svetovanje z našimi referenti se morate obvezno prijaviti. Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo ter našli ustrezen termin.

E-novice OOZ Maribor

E-novice OOZ Maribor