OOZ Maribor

KARIERNI SEJEM- Sejem poklicev in izobraževanja – kažipot mladim za poklicno usmeritev

KARIERNI SEJEM-  Sejem poklicev in izobraževanja – kažipot mladim za poklicno usmeritev

Mestno občino Maribor je skupaj z OOZ Maribor, Štajersko gospodarsko zbornico, Univerzo v Mariboru in Zavodom RS za zaposlovanje, Območno enoto Maribor organizirala 27. januarja v dvorani Tabor v Mariboru prvi Karierni sejem, sejem poklicev in izobraževanja, ki je bil zelo dobro pripravljen in odlično izveden. Okrog 3000 osnovnošolcem in dijakom so bile predstavljene možnosti izbire nadaljnjega izobraževanja, karierne poti in potencialni delodajalci.

Karierni sejem, sejem poklicev in izobraževanja v Mariboru je na enem mestu ponudil pregled izobraževalnih programov, ki jih v Mariboru, Rušah in Slovenski Bistrici nudijo srednje šole ter Univerza v Mariboru. Na sejmu so se jim pridružila še podjetja, ki vidijo v mladih zaposlitveni potencial in Zavod za zaposlovanje, Območna enota Maribor. Na stojnicah se je predstavilo več kot 51 podjetij in šol, tako so imeli mladi obiskovalci, njihovi starši ter šolski svetovalci so imeli tako prvič možnost v Mariboru na enem mestu dobiti vse informacije o posameznih izobraževalnih programih na srednjih splošnih in strokovnih šolah v Mariboru, s poudarkom na tehniških poklicih, ki jih gospodarstvo v podravski regiji najbolj potrebuje. V živo so lahko spoznali posamezne poklice, se seznanili s potencialnimi delodajalci iz gospodarstva, možnostmi opravljanja prakse, prve zaposlitve in štipendiranja. Dijaki srednjih šol pa so lahko spoznali posamezne študijske programe fakultet Univerze v Mariboru, ki je sodelovala na sejmu. Na otvoritvi sejma je Aleš Pulko, predsednik OOZ Maribor v svojem nagovoru izpostavil, da je vloga organizatorjev kariernih sejmov uspešno opravljena, ko se najdeta najboljši delodajalec in najbolj ustrezen kandidat za to delovno mesto. Župan Mestne občine Maribor Andrej Fištravec pa, da naša prihodnost temelji na naših otrocih, ki pa za svojo usmeritev v zanje v prav izbrano šolo potrebujejo dobre informacije in napotke. Spodbujanje gospodarskega razvoja v Mariboru se navezuje tudi na kvalitetno usposobljen in motiviran kader.

Sejem je bil zasnovan v kombinaciji predstavitve posamezne srednje šole skupaj s podjetjem, ki zaposluje kader s tega izobrazbenega profila. Iz OOZ Maribor se je na sejmu predstavilo 10 sekcij in 20 obrtnikov in potencialnih delodajalcev, ki so osnovnošolcem in dijakom predstavili svoje delo in poklice ter zaposlitvene možnosti.

Karierni sejem – sejem poklicev in izobraževanja v Mariboru naj bi postal stalna prireditev, pomembna za mlade, šole, zbornico in za gospodarstvo ter naj bi prispeval tudi k večji motivaciji mladih pri izbiri za tehnične poklice, ki jih gospodarstvo nujno potrebuje in ki omogočajo hitrejšo zaposlitev.

VABIMO VAS K OGLEDU BROŠURE NA SPODNJI POVEZAVI, KJER SO NAVEDENI VSI KONTAKTI DELODAJALCEV- SODELUJOČI NA STOJNICAH!

karierni_sejem_brosura_A5_300dpi_preview

ZADNJE OBJAVE

DOGODKI IN VABILA

28-08-2024

Pomurski sejem d.o.o., Cesta na stadion 2, 9250 Gornja Radgona

28-08-2024

Pomurski sejem d.o.o., Cesta na stadion 2, 9250 Gornja Radgona

Prijava na svetovanje

Za svetovanje z našimi referenti se morate obvezno prijaviti. Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo ter našli ustrezen termin.

E-novice OOZ Maribor

E-novice OOZ Maribor