OOZ Maribor

MEDNARODNO SODELOVANJE SLOVENSKIH IN AVSTRIJSKIH PODJETIJ: Projekt ABS Network predstavil priložnosti za pridobivanje nepovratnih sredstev , 5. junij 2018Temelj do uspeha je povezovanje in tkanje slovensko-avstrijskih vezTokrat je potekal prvi izmed petih ABS Network dogodkovZbrani so poleg mreženje v okviru ABS Network mreže sodelovali tudi ob praktičnih nalogah


Maribor, 05. junij 2018

Projekt ABS Network plete mrežo znanja med slovenskimi in avstrijskimi strokovnjaki na področju učinkovitega koriščenja sončne energije. Omenjeni projekt je plod sodelovanja treh partnerjev; Tehniške univerze iz Gradca, podjetja Talum iz Kidričevega in podjetja Tiko Pro iz Maribora. To so partnerji, ki bodo Solarno termično aktiviran (STAF) panel razvijali in nadgrajevali skupno kar dobri dve leti. Na prvem izmed petih ABS Network dogodkov so tokrat omenjeni partnerji kot tematiko predstavili, kako do nepovratnih sredstev za raziskovalno-razvojne projekte. Več kot 60 strokovnjakov iz področja energetike, strojništva, ter ostalih razvojno usmerjenih podjetij so na dogodku spletli mrežo trdnih poslovnih vezi za razvoj in prijavo nadaljnih skupnih projektov.

V Sloveniji je tematika pridobivanja nepovratnih sredstev v zadnjih letih dosegal vrhunec. V podjetju TIKO PRO nam je Kristina Kočet, direktorica podjetja, predstavila, kako so v zadnjih 9-ih letih dosegali vrednost vseh odobrenih projektov v skupni vrednosti kar 102.936.598,64 EUR. Zabeležili so kar 800 odobrenih projektov, med katerimi niso delovali le v Sloveniji, temveč so stremeli tudi k povezovanju mednarodnih projektov:

»V preteklih nekaj letih smo v podjetju TIKO PRO uspešno dosegali in imeli pozitivno ocenjenih kar 90 % prijav na področju Slovenije in Hrvaške. Prijave, poslane neposredno v Bruselj, pa dosegajo kar 40 % uspešnost, kar je izredno visoko, glede na povprečno uspešnost na ravni EU, ki znaša 5 %. Vse to dokazuje, da slovenska podjetja ne le da znamo, temveč da s svojim strokovnim znanje več kot uspešno pokrivamo razvoj in napredek pridobivanja nepovratnih sredstev.«Prototip kot razvojni izdelek za napredek projekta ABS Newtork

V okviru projektnih aktivnosti projekta ABS Network bo več kot 80 podjetij in preko 30 visokošolskih učiteljev tvorilo mrežo znanja in medsebojnega povezovanja. Namen je povezati posamezne poslovne partnerje in jim podati osnovo za Izmenjavo znanja in ustvarjanje skupnih idej.

Ključni rezultat projekta ABS Network je izdelava prototipa STAF panela. Prav slednji predstavlja velik napredek na področju razvoja izkoriščanja sončne energije in je kot taki novost, tako na domačem kot tujem tržišču.

Končne rešitve razvoja in napredka t. i. STAF panela se bodo predstavljale na prihodnjih dogodkih, skozi katere bo projekt ABS Network s svojimi elementi gotovo prispeval k izboljšanju čezmejnega sodelovanja in konkurenčnosti relevantnih deležnikov v programski regiji.


ZADNJE OBJAVE

DOGODKI IN VABILA

28-08-2024

Pomurski sejem d.o.o., Cesta na stadion 2, 9250 Gornja Radgona

27-08-2024

ALEJA - Nakupovalna destinacija Ljubljana Šiška, Rakuševa ulica 1, 1000 Ljubljana

Prijava na svetovanje

Za svetovanje z našimi referenti se morate obvezno prijaviti. Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo ter našli ustrezen termin.

E-novice OOZ Maribor

E-novice OOZ Maribor