OOZ Maribor

Metalurgi se bodo šolali na Ptuju, v obnovljeni šoli


Vpis v štiri šole, ki delujejo pod streho Šolskega centra Ptuj, je zadnja leta stalen. Ostaja pa vprašanje, kako povečati vpis v raznolike programe biotehniške šole.

O nujni energetski in tudi siceršnji prenovi stavbe Šolskega centra Ptuj (ŠCP), ki je bila zgrajena pred 40 leti, se govori že leta. Zdaj kaže, da bo projekt prenove, ki so ga v vodstvu centra povezali skupaj s sosednjo gimnazijo in dijaškim domom, čez leto vendarle stekel. Šolski center Ptuj je bil takoj pa zgraditvi vzorčni primer gradnje in sobivanja različnih poklicnih in srednješolskih izobraževalnih programov.

“Naše poklicne in srednješolske pa seveda tudi višješolske strokovne programe razvijamo v sodelovanju z gospodarstvom in prav vse šole se lahko postavijo z dobrim sodelovanjem s podjetji in drugimi ustanovami v regiji, ko gre pogosto že za kvalitetno strokovno sodelovanje. S podjetji v regiji, še posebej tehnološko naprednimi, dobro sodelujejo tudi študenti naše Višje strokovne šole. Omeniti pa je treba tudi izredno dobro sodelovanje s Štajersko gospodarsko zbornico in z obrtno-podjetniškima zbornicama Maribor in Ptuj, pa tudi z Mestno občino Ptuj in seveda s šolami v regiji. “A brez odličnega sodelovanja s podjetjem Talum in obema prej omenjenima zbornicama novega programa metalurg na Ptuju najverjetneje ne bi dobili,” še dodaja Oton Mlakar.

VIR: https://www.vecer.com/metalurgi-se-bodo-solali-na-ptuju-v-obnovljeni-soli-10003575

ZADNJE OBJAVE

DOGODKI IN VABILA

2024-02-27

OOZ Maribor, Titova cesta 63, 2000 MARIBOR (kletni prostori)

2024-03-14

OOZ Maribor, Titova cesta 63, 2000 MARIBOR (kletni prostori)

2024-02-03

Sodni stolp, Pristan 8, 2000 MARIBOR

Prijava na svetovanje

Za svetovanje z našimi referenti se morate obvezno prijaviti. Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo ter našli ustrezen termin.

E-novice OOZ Maribor

E-novice OOZ Maribor