OOZ Maribor

MOJSTRI OKUSOV osvojili 1. mesto za NAJBOLJŠO ČILI OMAKO


Spoštovani člani OOZ Maribor,

MOJSTRI OKUSOV so se udeležili prvega mednarodnega festivala Čili in Čokolada, ki je potekal na trgu Leona Štuklja v Mariboru 23. in 24.3.2018.

Blagovna znamka MOJSTRI OKUSOV je rojena v GOSTILNI KARLA v Račah, kjer so vrhunski domači kuhinji dodali pester izbor mojstrskih čili omak, marmelad, mešanico začimb in drugih domačih izdelkov za popestritev kulinarike.

Strmijo k 100% naravnemu in domačemu okusu, zato čilije in zelišča gojijo sami, kakovost sadja pa zaupajo lokalnim pridelovalcem.

Poskusite njihovo zgodbo izbranih okusov ali pa preprosto polepšajte dan Vašim najdražjim.

Med 35 različnimi vrhunskimi proizvajalci čilija in čokolade so bili še izredno počaščeni z nagrado: 1. MESTO ZA NAJBOLJŠO ČILI OMAKO!!

Za njimi je sladko pekoč festivalski vikend, ki je kljub nekaj nižjim temperaturam pogrel marsikatero telo in posladkal nemalo število ust. Festival, na katerem se združujeta dva tako intenzivna in nasprotujoča si okusa, je bil za organizatorje res pravi izziv.

V organizacijo festivala je bilo vložene veliko energije in upajo, da je dosegel, morda celo presegel želje in pričakovanja obiskovalcev, razstavljavcev, podpornikov in pokroviteljev festivala.

Maribor se je z Mednarodnim festivalom čilija in čokolade vpisal na kulinarični zemljevid in hkrati postal nova sladko pekoča turistična destinacija. Mednarodna nota je še dodatno začinila festival in pri obiskovalcih vzbudila željo, da festival najde pot v Maribor tudi v letu 2019.

Zahvaljujejo se pokroviteljem, sponzorjem in podpornikom festivala, da so podprli idejo in je festival lahko zaživel že v svoji premierni izvedbi. Ker gre za povsem nov festival, jim je bila njihova podpora še toliko bolj dragocena.

Kljub hladnejšemu vremenu je bil obisk festivala s strani obiskovalcev izjemno dober, izbira sladkih in pekočih dobrot pa je bila dovolj pestra tudi za najbolj izbrane okuse. Zato verjamejo pozitivno prihodnost Mednarodnega Festivala Čili in Čokolada v Mariboru. Maribor je skozi festival dva dni živel sladko avanturo z dodatkom pikantnosti, ki je razvajala oči in usta ter spodbujala kreativnost. Hkrati pa je na svoj edinstven način povezal različne kulture, jedi in ljudi.

Mojstri okusov pravijo, da so z vašim zaupanjem, podporo in soustvarjanjem napisali novo zgodbo, za katero verjamejo, da postane stalnica in čez čas tudi tradicija ponudbe čilija in čokolade na dogodku v Mariboru.

 

Vsem se iskreno zahvaljujejo!

 OOZ Maribor je ponosna, da ima v svojih vrstah veliko strokovnjakov z uspehi, ki jih dosegajo ti njihovi člani.

(članek in fotografije so povzete iz spletne strani Mojstri okusov.si, Gostilne Karla)

ZADNJE OBJAVE

DOGODKI IN VABILA

28-08-2024

Pomurski sejem d.o.o., Cesta na stadion 2, 9250 Gornja Radgona

27-08-2024

ALEJA - Nakupovalna destinacija Ljubljana Šiška, Rakuševa ulica 1, 1000 Ljubljana

Prijava na svetovanje

Za svetovanje z našimi referenti se morate obvezno prijaviti. Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo ter našli ustrezen termin.

E-novice OOZ Maribor

E-novice OOZ Maribor