OOZ Maribor

Na slavnostnem srečanju obrtnikov in podjetnikov smo podelili jubilejna priznanja za 10, 20, 30, 35, 40 in 45 let uspešnega delovanja

Podelili smo jubilejna priznanja

Na slavnostnem srečanju obrtnikov in podjetnikov OOZ Maribor, ki je bilo 8. decembra v prireditveni dvorani Hotela Arena pod Pohorjem, so podelili jubilejna priznanja za 10, 20, 30, 35, 40 in 45 let uspešnega delovanja v obrti in podjetništvu.

Uvodoma so zapeli pevci Obrtniškega pevskega zbora, najstarejši obrtniški pevki zbor v Sloveniji s preko 70 letno tradicijo. V pozdravnem nagovoru je nato predsednik OOZ Maribor Aleš Pulko poudaril, da so se spet zbrali, da počastijo delo obrtnikov in podjetnikov, ki že leta uspešno ustvarjajo v podjetništvu, kreirajo delovno okolje, zaposlujejo in vztrajajo tudi takrat, ko jim pogoji poslovanja niso najbolj naklonjeni. Menil je, da imamo v Mariboru sicer dobro delovno okolje, da ga večinoma ustvarjajo mala in srednje velika družinska podjetja, zato so lahko obrtniki in podjetniki ponosni nase, na svoje delo in na svoje družine, ki jim na podjetniški poti stoje ob strani in jih vzpodbujajo. Obrtniki so generator razvoja, so tisti, ki na nek način uspevajo preskrbeti ne samo svojo obrt ali podjetje, temveč tudi lokalno okolje in posredno tudi državno.

Zbrane in goste je pozdravil tudi župan Mestne občine Maribor dr. Andrej Fištravec. Ki je poudaril, da Maribor ni samo naše drugo največje mesto, temveč, da je za nas najlepše mesto, da pa se pogosto ne zavedamo dovolj lepot in kvalitet, ki nam jih to okolje daje. In da se pomen obrtništva, ki je srce ekonomije in gospodarstva 21. stoletja, premalo poudarja. Ter da mu je v čast, da je del te slovesnosti. Čestital je jubilantom, vsem pa želel uspešno prihajajoče leto.

Letos je je svoj jubilej praznovalo 72 jubilantov. To so tisti obrtniki in podjetniki, ki so v letu 2016 dopolnili 10, 20, 30, 35, 40 in 45 let uspešnega delovanja v obrti in podjetništvu. Priznanja za 10 let dela v obrti sta podelila Ivan Meh, podpredsednik UO OZS in Dušan Fidler, podpredsednik OOZ Maribor, priznanja za 20 let Aleš Pulko, predsednik OOZ Maribor in Dušan Fidler, podpredsednik OOZ Maribor, priznanja za 30, 35 in 40 let dela v obrti pa Aleš Pulko, predsednik OOZ Maribor in Andrej Fištravec, župan Mestne občine Maribor. Priznanje za 45 let dela v obrti so skupaj podelili Aleš Pulko, Andrej Fištravec in Župan občine Starše Bojan Kirbiš. Priznanje za 35 let dela v obrti so prejeli Monika Topolovec, Frizerski salon Monika, Miklavž na Dravskem polju, Alojz Vrbnjak, Oral –  kovaštvo Vrbnjak, Pekre in Peter Žula, GMG iz Maribora. Priznanje za 40 let dela v obrti je prejel Fabijan Cifrek, Mizarstvo Cifrek iz Maribora, za 45 let dela v obrti pa Avto prevozništvo Simon Mlakar iz Zlatoličja. Jubilejno priznanje za uspešno 25-letno aktivno delovanje je prejela tudi Sekcija instalaterjev – energetikov pri OOZ Maribor – SIEM. Tilenu Maru, podpredsedniku sekcije je priznanje izročil Aleš Pulko, predsednik OOZ Maribor.

V pestrem spremljevalnem programu so si obrtniki in podjetniki ter gostje, letos se jih je zbralo okrog 400, ogledali komedijo z naslovom Alfa Samica, Polone Požgan, ki je tudi povezovala program in podelitev jubilejnih priznanj, za glasbo so skrbeli fantje iz skupine Prima band s pevcem Matejem Prikeržnikom, ter skupina Kvartopirci. Slovesnost so aranžirali dijaki Srednje trgovske šole Maribor iz programa Aranžer. Pri izvedbi prireditve so sodelovali tudi študentje Višje šole za gostinstvo in turizem Maribor, predstavili pa so se še ponudniki štajerskih vin in penine ter različnih delikates. Svoje sladice je predstavil tudi Karim iz šova Masterchef.

Jubilejno srečanje obrtnikov in podjetnikov OOZ Maribor s podelitvijo jubilejnih priznanj 2016, s pestrim kulturnim programom in bogato kulinarično ponudbo je bil izvrstno pripravljen in je kot že leta pod Pohorje privabil veliko obrtnikov in podjetnikov ter gostov.

dscn1130dscn1137 dscn1126 dscn1185 dscn1100 dscn1254 dscn1230 dscn1224

Na stojnicah so se udeležencem predstavili:

  • Nova KBM;
  • Kulinarika, Karim Merdjadi , atelier Karim;
  • Čebelarstvo Cesar, Peneča medica;
  • Vinogradništvo Kaloh;
  • Izletniška kmetija Puša, GALA mirna in peneča vina;
  • Izletniška kmetija Roth ,domača pivovarna, vinogradništvo,

Tekst in fotografije: Breda Malenšek

ZADNJE OBJAVE

DOGODKI IN VABILA

28-08-2024

Pomurski sejem d.o.o., Cesta na stadion 2, 9250 Gornja Radgona

27-08-2024

ALEJA - Nakupovalna destinacija Ljubljana Šiška, Rakuševa ulica 1, 1000 Ljubljana

Prijava na svetovanje

Za svetovanje z našimi referenti se morate obvezno prijaviti. Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo ter našli ustrezen termin.

E-novice OOZ Maribor

E-novice OOZ Maribor