OOZ Maribor

Nadzori PCT zaradi nespoštovanja pogoja PCT

Tržni inšpektorji so v prvem tednu novembra v okviru nadzora spoštovanja pogoja PCT (preboleli, cepljeni, testirani) in drugih ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa opravili 648 nadzorov in izrekli 9 ustnih odločb s prepovedjo opravljanja dejavnosti.

Na Tržnem inšpektoratu RS so z vsemi razpoložljivimi inšpektorji poostreno opravljali nadzor med tednom in tudi med vikendom. Pregledanih je bilo 648 subjektov, večinoma v trgovinski dejavnosti, 17 nadzorov je bilo opravljenih tudi v nočnih klubih. V 9 primerih je bila izrečena začasna prepoved opravljanja dejavnosti, ker zavezanci niso preverjali PCT pogoja pri strankah in sicer 8 trgovcem in 1 gostincu.

V večini primerov so zavezanci, če je bilo ugotovljeno, da se pogoj PCT ne preverja, takoj odpravili nepravilnosti in nemudoma zagotovili preverjanje pogoja PCT pri uporabnikih storitev. V primerih, kjer kršitve kljub predhodnemu opozorilu niso bile odpravljene, so bili izdani 4 plačilni nalogi, in sicer vsi na bencinskih servisih, ker se ni preverjalo pogoja PCT pri strankah.

Nočni klubi so po ugotovitvah inšpektorjev poslovali v skladu s sprejetimi odloki, razen v 1 primeru, ko ni bilo zagotovljeno preverjanje PCT pogojev, zato je bila izrečena ustna odločba o prepovedi opravljanja dejavnosti. V preostalih primerih so varnostne službe pregledovale tako osebne dokumente kot tudi PCT dokazila, prav tako je bilo povsod zagotovljeno, da maksimalno število gostov, ni bilo preseženo.

Tržni inšpektorat RS ugotavlja, da se izvajanje spoštovanja odlokov, predvsem preverjanja PCT pogoja, na terenu izboljšuje. S stalno prisotnostjo inšpektorjev na terenu in ozaveščanjem javnosti Tržni inšpektorat RS stremi k temu, da inšpektorjem ne bi bilo več potrebno izrekati prepovedi opravljanja dejavnosti.

Vir: Tržni inšpektorat RS, OZS

ZADNJE OBJAVE

DOGODKI IN VABILA

20-04-2024

Sodni stolp, Pristan 8, 2000 MARIBOR, Hotel Maribor, Glavni trg 8, 2000 MARIBOR

15-04-2024

OOZ Maribor, Titova cesta 63, 2000 MARIBOR

Prijava na svetovanje

Za svetovanje z našimi referenti se morate obvezno prijaviti. Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo ter našli ustrezen termin.

E-novice OOZ Maribor

E-novice OOZ Maribor