OOZ Maribor

Najvišja priznanja v slovenskem turizmu 2020 – med njimi tudi Marjan Vidovič, Gourme over Mura, Tadej Pogačar,…

V okviru Dnevov slovenskega turizma 2020 so podeljena priznanja tistim, ki so še posebej zaslužni za rast ugleda in prepoznavnosti Slovenije kot odlične turistične destinacije, njihov prispevek k razvoju in promociji turizma pa ima posebno težo. Prejemniki priznanj so plakete že prejeli oz. jih bodo prevzeli osebno po sprostitvi ukrepov.

Ponosni smo, da je med dobitniki priznaj tudi gostinec Marjan Vidovič, ki je prejel priznanje za življenjsko delo v gostinstvu in za aktivno povezovanje gostincev v Podravski regiji.

Veseli nas tudi, da je najvišje priznanje Kristalni Triglav 2020, ki ga podeljuje Društvo turitsičnih novinarjev Slovenije prejelo združenje Gourmet over Mura.

Ponosni smo, da je med nominiranci za sejalec 2020 tudi izvrsten projekt naše članice Mateje Hrvatin Kozlovič: Istrski zajtrk – okusi lokalno, Mateja Hrvatin Kozlovič, s.p..

Čestitke vsem letošnjim nagrajencem in nominirancem!

– Vir: STO

– Vsi nagrajenci so objavljeni na spletni stani STO

– Sporočilo za javnost je objavljeno na spletni strani STO

DOBITNIKI PRIZNANJ NA DST

 • Priznanje za življenjsko delo v gostinstvu za aktivno povezovanje gostincev v Podravski regiji. je prejel Marjan Vidovič. Priznanje podeljuje Sekcija za gostinstvo in turizem pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije.

Za življenjsko delo v gostinstvu in za aktivno povezovanje gostincev v Podravski regiji, ki ga podeljuje Sekcija za gostinstvo in turizem pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije.

Marjan Vidovič vodi Motel in pizzerijo Črni baron v predmestju Maribora ob reki Dravi. Njegov gostinski obrat se ponaša z več desetletno tradicijo in je ena najbolj poznanih in največjih picerij na Štajerskem.

Marjan Vidovič ima že vrsto let vidno vlogo med štajerskimi gostinci. Že več mandatov zapored je predsednik Sekcije za gostinstvo in turizem OOZ Maribor, kjer vodi aktivnosti gostincev jih povezuje, zastopa interese v regiji, skrbi za njihovo dodatno izobraževanje ter povezovanje s šolo kar predstavlja velik prispevek k razvoju gostinstva v regiji. Poleg tega je član skupščine OOZ Maribor, član Upravnega odbora OOZ Maribor, član upravnega odbora Sklada za izobraževanje Maribor ter član Sveta Zavoda Srednje šole za gostinstvo in turizem Maribor. Ob tem pa je tudi pobudnik o podpisa pisma o nameri o čezmejnem sodelovanju Sekcije za gostinstvo in turizem OOZ Maribor z  Udruženjem hrvatskih ugostitelja i turističkih djelatnika Varaždin, Obrtničke komore Varaždinske županije.

· Kristalni Triglav 2020 je prejelo združenje Gourmet over MuraPriznanje podeljuje Društvo turističnih novinarjev Slovenije.

Gourmet over Mura je neformalno združenje ponudnikov vrhunske kulinarike, vinskih zgodb in nastanitev z levega in desnega brega reke Mure, nastalo je samoiniciativno in se financira izključno iz lastnih sredstev. Združenju je uspelo povezati turistično ponudbo cele regije. Postalo je prepoznavna blagovna znamka za odličnost, ki je iz samo treh vrhunskih ponudnikov na začetku (Gostilna Rajh, Šunkarna Kodila in Vinarstvo Marof) zraslo v enega vodilnih turističnih projektov v regiji. Letos se je vanj vključilo še devetnajst ponudnikov kakovostnih butičnih nastanitev.

Združenje je plod entuziazma posameznikov z Jankom Kodilo na čelu, ki je spoznal, da en sam ponudnik ne bo slišan, da se je treba povezovati v skupni zgodbi, prodaji in nastopih na trgu. Gourmet over Mura združuje nadpovprečne zgodbe malih proizvajalcev in ponudnikov, ki s svojimi proizvodi in zgodbami dosegajo veliko dodano vrednost. Njihov cilj je ponuditi gostom Pomurje kot regijo petzvezdičnih doživetij.

 • Kristalni Triglav za osebnost, ki je veliko prispevala k prepoznavnosti Slovenije v svetu je prejel Tadej PogačarPriznanje podeljujejo vsi organizatorji Dnevov slovenskega turizma
 • Ambasador slovenskega turizma 2020 je profesor Terry Stevens.  Priznanje podeljuje Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo.
 • Sejalec 2020 je Regijski promocijski center Expano, Razvojni center Murska Sobota. Priznanje podeljuje Slovenska turistična organizacija.
  Finalista priznanja Sejalec 2020 sta:
 • Istrski zajtrk – okusi lokalno, Mateja Hrvatin Kozlovič, s.p. 
 • Jasna Chalet Resort, Jasna Chalet Resort, d. o. o.
 • Priznanje Snovalec 2020 prejmejo turistični produkti:
 • Fish&Fly Trio, Zavod OTIS
 • Potovanja z električnimi motorji, Clutch Rožle Verhovc s.p.
 • Robidišče Trail Center, Arbischa d.o.o.
 • Priznanje za izjemen prispevek k razvoju slovenskega turizma je prejela Renata Balažic. Priznanje podeljuje Turistično gostinska zbornica Slovenije.
 • Priznanje za izjemen prispevek pri razvoju turistične društvene organizacije je prejel Boris PircPriznanje podeljuje Turistična zveza Slovenije.

Kristalni Triglav za osebnost, ki je veliko prispevala k prepoznavnosti Slovenije v svetu je prejel Tadej Pogačar.

Priznanje podeljujejo vsi organizatorji Dnevov slovenskega turizma.

»Nikoli ne odnehaj in nikoli se ne predaj!«, je zapisano na spletni strani Tadeja Pogačarja. Stavek, ki odraža neverjetno voljo, ambicioznost in trud, ki je zgolj 21-letnega kolesarskega šampiona s Klanca pri Komendi popeljal do najbolj zaželene trofeje v kolesarstvu: zmage na Dirki po Franciji. Ob tako zaželeni rumeni majici pa je »Pogistar«, kot so mu nadeli vzdevek svetovni mediji, domov odnesel še pikčasto za najboljšega gorskega kolesarja in belo za najboljšega mladega kolesarja.

V Sloveniji je s sleherno etapo Dirke po Franciji rasel ponos celotnega naroda, upravičeno smo začeli govoriti kar o slovenskem Tour de France-u. Tuji mediji so izpostavljali izjemen uspeh slovenskih kolesarjev, Slovenija je bila v najuglednejših svetovnih medijih izpostavljena kot kolesarska in športna velesila. Upravičeno, saj smo prvič slavili dvojno zmago na Tour de France in zmagovalca te prestižne dirke.

Tadej Pogačar se je s to dirko zapisal med svetovne zvezde kolesarskega športa in še enkrat dokazal, da Slovenci zmoremo, če le »nikoli ne odnehamo in se nikoli ne predamo«.

Vir: Vlasta Markoja, OZS

ZADNJE OBJAVE

DOGODKI IN VABILA

28-08-2024

Pomurski sejem d.o.o., Cesta na stadion 2, 9250 Gornja Radgona

28-08-2024

Pomurski sejem d.o.o., Cesta na stadion 2, 9250 Gornja Radgona

Prijava na svetovanje

Za svetovanje z našimi referenti se morate obvezno prijaviti. Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo ter našli ustrezen termin.

E-novice OOZ Maribor

E-novice OOZ Maribor