OOZ Maribor

NOVOSTI: Izdaja Potrdila A1 – napoteni delavci

ZAVRNITEV VLOGE ZA A1 ZARADI DAVČNEGA DOLGA ALI NEODDANIH REK

V zadnjem času je zaznati povečano število zahtevkov glede neporavnanih obveznosti pri postopku za namen pridobitve potrdila A1.
Napačno je, da po prvotni zavrnitvi zaradi davčnega dolga ali neoddanih REK-1 obrazcev, prilagate priloge o poravnanih obveznostih v PDF obliki.

Pravilen postopek je, da morate v primeru, če je bila vloga zavrnjena zaradi neoddanih REK-1 obrazcev ali davčnega dolga, na FURSu  po rešitvi osnovne težave pridobiti potrdilo korespondenco C140 – Potrdilo za izdajo A1 potrdila.
Ko FU potrdi izdajo tega potrdila, se v računalniških evidencah izbriše omejitev za pridobitev potrdil A1, kar se upošteva ob ponovni oddaji vloge. Pisnih potrdil ni potrebno prilagati, ker se jih v postopku ne upošteva..

VIR: FURS

KAKO PREVERITE ALI JE POTRDILO A1 VELJAVNO?

Želim vas obvestiti, da je od 20. 3. 2018 dalje na izdanih potrdilih A1 vnesena QR koda za dostop do spletne strani ZZZS-ja, kjer lahko preverite, ali je potrdilo A1 s tako QR kodo veljavno.
Veljavnost potrdila A1 brez QR kode lahko z vnosom zahtevanih podatkov preverite na tej spletni strani.

Vir: ZZZS

ZADNJE OBJAVE

DOGODKI IN VABILA

28-08-2024

Pomurski sejem d.o.o., Cesta na stadion 2, 9250 Gornja Radgona

27-08-2024

ALEJA - Nakupovalna destinacija Ljubljana Šiška, Rakuševa ulica 1, 1000 Ljubljana

Prijava na svetovanje

Za svetovanje z našimi referenti se morate obvezno prijaviti. Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo ter našli ustrezen termin.

E-novice OOZ Maribor

E-novice OOZ Maribor