OOZ Maribor

Obisk delegacije podjetnikov iz BIH

Delegacija podjetnikov in obrtnikov iz BIH je v sklopu tridnevnega obiska Slovenije obiskala tudi OOZ Maribor. Delegacijo pod vodstvom Ismarja Alagića iz Agencije za razvoj občine Tešanj so 16. marca na sedežu OOZ Maribor sprejeli podpredsednik OOZ Maribor Dušan Fidler, direktorica OOZ Maribor Leonida Polajnar ter obrtniki in podjetniki te zbornice.

V imenu zbornice je goste najprej pozdravil podpredsednik OOZ Maribor Dušan Fidler in poudaril, da je to obisk prve delegacije podjetnikov iz BiH na obisku pri OOZ Maribor ter da so veseli stikov in povezovanja z obrtniki in podjetnike iz te bivše jugoslovanske republike, saj je internacionalizacija ena od prioritetnih nalog mariborske obrtne zbornice. V nadaljevanju je direktorica OOZ Maribor Leonida Polajnar predstavila mariborsko zbornico. Direktor Agencije za razvoj občine Tešanj in vodja delegacije je nato predstavil njihovo agencijo in specifičnosti območja, ki ga pokrivajo. Znani so po predelavi mesa, tekstilni in obutveni industriji, opremi za vojsko, pekarstvu.. V nadaljevanju so svoja podjetja predstavili predstavniki podjetij s področja pekarstva, kovinske predelave, vzreje perutninskega mesa in izdelave orodij. Dogovorili so se še za krepitev stikov in obisk mariborskih obrtnikov v BIH.

  

Tekst in foto: Breda Malenšek

ZADNJE OBJAVE

DOGODKI IN VABILA

20-04-2024

Sodni stolp, Pristan 8, 2000 MARIBOR, Hotel Maribor, Glavni trg 8, 2000 MARIBOR

15-04-2024

OOZ Maribor, Titova cesta 63, 2000 MARIBOR

Prijava na svetovanje

Za svetovanje z našimi referenti se morate obvezno prijaviti. Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo ter našli ustrezen termin.

E-novice OOZ Maribor

E-novice OOZ Maribor