OOZ Maribor

Obrtniki OOZ Maribor obiskali Szombathely na Madžarskem

DSCN9701

Mestna občina Maribor je skupaj z OOZ Maribor organizirala poslovno delegacijo, ki je 16. marca obiskala Gospodarsko zbornico Szombathely na Madžarskem.

Dvajset člansko delegacijo iz Maribora, ki jo je v prostorih Gospodarske zbornice Szombathely sprejela približno enako številčna poslovna delegacija madžarskih podjetnikov, sta uvodoma pozdravila župana mesta Szombathely Tivadar Puskar in Andrej Fištravec, župan mesta Maribor. Izpostavila sta, da gre za pobrateni mesti podobne velikosti, kar omogoča tudi aktivnejše povezovanje na gospodarski ravni. Szombathely leži v regiji, ki meji na Avstrijo in ima dobro razvito gospodarstvo, še posebej avtomobilsko industrijo, obdelavo kovin, kemično, lesno in tekstilno industrijo ter predelavo hrane in vina. Slovenski obrtno podjetniški sistem in OOZ Maribor je predstavila sekretarka OOZ Maribor, Leonida Polajnar.

Udeležence srečanja sta pozdravila tudi Boris Jesih, generalni konzul RS na Madžarskem in Rok Tomšič, ki je na veleposlaništvu RS na Madžarskem zadolžen za gospodarske zadeve. Slovenskim obrtnikom in podjetnikom je ponudil pomoč in podporo veleposlaništva pri vstopanju na madžarsko tržišče ter jih povabil, da se lahko s potencialnimi poslovnimi partnerji z Madžarske srečajo v prostorih ambasade RS v Budimpešti. Prostori ambasade so slovenskim podjetjem s pravočasno najavo termina na voljo brezplačno. Gospodarska zbornica Szombately pa je našim podjetjem ponudila možnost promocije na njihovi spletni strani.

Dodajamo povezavo, kjer si lahko pri 05:25 ogledate  prispevek o obisku. Obenem vas obveščamo, da bo omenjena oddaja (Slovenski utrinki) na programu 

TV SLO 1, v četrtek 31. marca ob 14.20

http://www.mediaklikk.hu/video/slovenski-utrinki-2016-03-24-i-adas/¸

 

 

ZADNJE OBJAVE

DOGODKI IN VABILA

28-08-2024

Pomurski sejem d.o.o., Cesta na stadion 2, 9250 Gornja Radgona

28-08-2024

Pomurski sejem d.o.o., Cesta na stadion 2, 9250 Gornja Radgona

Prijava na svetovanje

Za svetovanje z našimi referenti se morate obvezno prijaviti. Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo ter našli ustrezen termin.

E-novice OOZ Maribor

E-novice OOZ Maribor