OOZ Maribor

OBVESTILO – Uvajanje pilotne linije javnega mestnega potniškega prometa po sistemu Park and Ride – od 19.9.2022 naprej

Spoštovani.

Mestna občina Maribor skupaj s Fakulteto za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo ter trgovskim centrom E.Leclerc, v sklopu letošnjega Evropskega tedna mobilnosti, uvaja novo pilotno linijo javnega mestnega potniškega prometa, po sistemu Park and Ride.

S parkirišča pred trgovskim centrom E.leclerc na Teznem bo tako med 19. in 30. septembrom vzpostavljena hitra brezplačna avtobusna linija do centra mesta (postajališče pri Trgu svobode z vmesnim postankom pri Obiju in Europarku).

Avtobusi bodo vozili izpred parkirišča vsakih 15 minut in bodo omogočali prevoz oseb do centra mesta med 5:30 in 18:00, z vmesnimi postajališči, brez stroškov vožnje in parkiranja.

Namen projekta je razbremenitev najbolj prometno obremenjene ceste v mestu z uporabo trajnostnih prometnih sredstev, potnikom pa zagotoviti kakovostno storitev potovanja brez stroškov parkirnin in goriva.

Vir: Mestna občina Maribor

ZADNJE OBJAVE

DOGODKI IN VABILA

28-08-2024

Pomurski sejem d.o.o., Cesta na stadion 2, 9250 Gornja Radgona

27-08-2024

ALEJA - Nakupovalna destinacija Ljubljana Šiška, Rakuševa ulica 1, 1000 Ljubljana

Prijava na svetovanje

Za svetovanje z našimi referenti se morate obvezno prijaviti. Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo ter našli ustrezen termin.

E-novice OOZ Maribor

E-novice OOZ Maribor