OOZ Maribor

Odlok o dopolnitvi Odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji

Vlada je izdala Odlok o dopolnitvi Odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji, ki začne veljati 15. decembra 2020 in s katerim se omogoča sproščanje izvajanja določenih dejavnosti.

Z namenom, da se omeji gibanje prebivalstva ter zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19, je 16. novembra 2020 začel veljati nov Odlok, ki začasno prepoveduje ponujanje in prodajanje blaga in storitev neposredno potrošnikom na območju Republike Slovenije, razen nekaterih izjem, ki so nujno potrebne za zagotavljanje osnovnih potreb družbe oziroma so pomembne za zagotavljanje varnosti in zdravja.

V vseh statističnih regijah se dodatno sproščajo:

  • cvetličarne,
  • avtopralnice,
  • kemične čistilnice.
  • dovoljuje se tudi izvajanje higienske nege, razen dejavnosti salonov za nego telesa in dejavnosti piercinga, tetoviranja in podobnih postopkov (frizerska in brivska dejavnost,  kozmetična dejavnost: ličenja, manikure, nameščanje umetnih nohtov, odstranjevanja dlak in za vse druge postopke, ki se izvajajo v kozmetičnih salonih, storitve pedikure).

Žal pa se NE smejo opravljati dejavnosti salonov za nego telesa (savne in kopeli, solariji, saloni za masažo in za vse druge postopke, ki se izvajajo v salonih za nego telesa, solne sobe, …), dejavnosti piercing-a, tetoviranja in drugih podobnih postopkov. (v kolikor bi na MGRT dali kakšna nova pojasnila glede teh dejavnosti vam seveda sporočimo).

Pri tem je pomembno, da velja nova omejitev 30m2 na stranko!! (ali na eno stranko, če je poslovni prostor manjši od 30 kvadratnih metrov)

  • poleg bančnih in zavarovalniških storitev se v vseh statističnih regijah sproščajo tudi druge finančne storitve. 

Prav tako se morajo upoštevati vsa navodila NIJZ in določila ostalih odlokov ter higijenska priporočila s strani ministrstva za zdravje.

Odlok velja do vključno 23. decembra 2020.

Vir: Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo

Povezava na odlok

ZADNJE OBJAVE

DOGODKI IN VABILA

28-08-2024

Pomurski sejem d.o.o., Cesta na stadion 2, 9250 Gornja Radgona

27-08-2024

ALEJA - Nakupovalna destinacija Ljubljana Šiška, Rakuševa ulica 1, 1000 Ljubljana

Prijava na svetovanje

Za svetovanje z našimi referenti se morate obvezno prijaviti. Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo ter našli ustrezen termin.

E-novice OOZ Maribor

E-novice OOZ Maribor