OOZ Maribor

Odziv na prispevek v oddaji 24 ur (POP TV) »Obrtniki brez sekretarja, V Sloveniji mora frizer stehtati postrižene lase in o tem poročati Agenciji za okolje«


Spoštovani člani Sekcije frizerjev in kozmetikov,

glede na poročanje na Pot TV,  v kateri je bilo povedano, da je potrebno frizerjem tehtati odrezane lase, vam pošiljamo pojasnilo OZS, da frizerjem tehtanje las ni potrebno.  Sekcija frizerjev pri OZS je to informacijo poslala že včeraj frizerjem po e-pošti.

Na voljo vam je dodatno pojasnilo Ministrstva za okolje in prostor RS: OZS_odziv_frizerji

Verjetno je bil prispevek pripravljen zaradi poročanja o embalaži, kar lasje zagotovo niso.

Zato povzemamo na kratko še glede embalaže:

Frizerjem tudi ni potrebno tehtanje plastenk od šamponov in lakov za lase, če so izdelki kupljeni pri slovenskih dobaviteljih (kot je bilo to predstavljeno v enem drugem prispevku). Glede embalaže vam zato pošiljam ponovno pojasnilo na konkretnih primerih – kdaj je to potrebno pri frizerjih.

  • Frizerka oziroma kozmetičarka kupi šampone ali kreme za delo v salonu v EU ali uvozi iz tretjih držav (velja tudi preko spleta). Frizerka se mora v 30 dneh vpisati v ARSO, embalažo je dolžna stehtati po vrstah embalaže (karton, plastika,…), voditi evidenco za leto 2018 in v letu 2019 poročati. V primeru, da šampone/kreme kupuje pri dobavitelju v Sloveniji  nima obveznosti.
  • Frizerka kupi sušilec las v Italiji za uporabo v svojem salonu, saj je pridobitelj embaliranega blaga. Frizerka se mora v 30 dneh vpisati v  ARSO, embalažo je dolžna stehtati po vrstah embalaže (karton, plastika,…) in v letu 2019 poročati. V primeru, da je sušilec las kupljen v Sloveniji frizerka nima obveznosti.

Informacijo je posredovala Vlasta Markoja, sekretarka Sekcije frizerjev pri OZS 

ZADNJE OBJAVE

DOGODKI IN VABILA

2024-02-27

OOZ Maribor, Titova cesta 63, 2000 MARIBOR (kletni prostori)

2024-03-14

OOZ Maribor, Titova cesta 63, 2000 MARIBOR (kletni prostori)

2024-02-03

Sodni stolp, Pristan 8, 2000 MARIBOR

Prijava na svetovanje

Za svetovanje z našimi referenti se morate obvezno prijaviti. Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo ter našli ustrezen termin.

E-novice OOZ Maribor

E-novice OOZ Maribor