OOZ Maribor

Okrogla miza in kreativna delavnica »Za prijaznejšo medgeneracijsko skupnost – kako demografske izzive podeželja in mest spremeniti v priložnosti«


Staranje prebivalstva in ustrezna skrb za kakovostno življenje starejših je eden ključnih izzivov na evropski, nacionalni in še posebej na lokalni ravni. Od nas zahteva povezovanje  politik, znanj,  izkušenj in talentov z namenom oblikovati nove storitve in proizvode, ki bodo starajoči se družbi zagotavljali kakovostno življenje in primerno socialno vključenost. Istočasno demografski izzivi v lokalnih okoljih predstavljajo številne priložnosti za nova delovna mesta in zaposlitve.

Vabimo vas   na okroglo mizo in kreativno delavnico »Za prijaznejšo medgeneracijsko skupnost – kako demografske izzive podeželja in mest spremeniti v priložnosti« kjer bomo v prijetnem podeželskem okolju, skupaj iskali odgovore na vprašanja:

  • Kako se v lokalnih okoljih uspešno odzvati na izzive, povezane s skrbjo za starejše?
  • Kako s sodelovanjem ustvarjati pogoje za trajnostna delovna mesta, povezana s skrbjo za starejše?
  • Kako s sodelovanjem kreirati nova delovna mesta in ustvarjati pogoje za ohranjanje in oživljanje podeželja in mest?
  • Kako lahko novi pristopi in inovativne rešitve pripomorejo k višji kvaliteti storitev pri skrbi za starejše?
  • Zakaj lahko učinkovito medsektorsko in medgeneracijsko povezovanje ponudi rešitve za izzive trajnostnih demografskih rešitev?

in kreativno pristopili k snovanju storitev / produktov, ki  starejšim zagotavljajo kakovostno in vključujoče življenje tako na podeželju, kot v mestih. Istočasno pa predstavljajo potencial za nova delovna mesta v naši regiji.

Dogodek bo potekal med 9. 30 in 14. 00 uro skladno s  PRILOŽENIM PROGRAMOM. Zaradi lažje organizacije ter zagotavljanja varnosti in zdravja vseh udeležencev, prosimo za predhodne prijave, ki jih do vključno 31.8.2020, sprejemamo na elektronskem obrazcu, ki ga najdete na povezavi:

https://bit.ly/MedgeneracijskaDelavnicaKungota in ga posredujete na elektronski naslov j.vizjak@fundacija-prizma.si, ali se prijavite na telefonski št.: 02/33 31 339.

Dogodek bo potekal skladno z vsemi navodili NIJZ!

Veselimo se srečanja z vami.

Dušanka Lužar Šajt, direktorica Fundacija PRIZMA

s partnerji in projektni timi

SocioLab, IN SITU in CERUSI

Maribor, avgust 2020


Svojo udeležbo potrdite najkasneje do ponedeljka, 14. septembra 2020.

ZADNJE OBJAVE

DOGODKI IN VABILA

28-08-2024

Pomurski sejem d.o.o., Cesta na stadion 2, 9250 Gornja Radgona

27-08-2024

ALEJA - Nakupovalna destinacija Ljubljana Šiška, Rakuševa ulica 1, 1000 Ljubljana

Prijava na svetovanje

Za svetovanje z našimi referenti se morate obvezno prijaviti. Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo ter našli ustrezen termin.

E-novice OOZ Maribor

E-novice OOZ Maribor