OOZ Maribor

OOZ Maribor na Slovensko – kitajskem forumu

DSCN8804 DSCN8811 DSCN8818 DSCN8826
Po uspešni Slovensko-beloruski poslovni konferenci v Mariboru, ki je bila septembra, je mestna občina Maribor skupaj s partnerji, med njimi tudi OOZ Maribor 9. in 10. novembra v Hotelu Habakuk organizirala Slovensko-kitajski poslovni forum. Udeležili so se je številni slovenski podjetniki, med njimi številni obrtniki in podjetniki, člani OOZ Maribor.
Slovensko-kitajskega poslovnega foruma se je udeležila več kot 60-članska kitajska delegacija, ki so jo sestavljali gospodarski in politični predstavniki mest: Shanghai, Huai’an, Hangzhou, Nanchang, Chongqing in province Fuzhou ter province Shangdong, prav tako pa predstavniki Kitajske razvojne banke (CDB) in Invest in Shanghai. Ti so se v okviru poslovnega foruma tudi poslovno mrežili in sestali s slovenskimi podjetniki.
Forum je potekal dva dni. Prvi dan je bil predvsem predstavitveni. Po pozdravu župana mesta Maribor Andreja Fištravca je svetovalec župana Marko Kovačič izpostavil, da je slovensko-kitajski forum v okviru projekta Invest in Maribor – Welcome to Slovenija platforma za zaključek poslov med Mariborom in Kitajsko, ki se bodo zgodili do konca leta oziroma v prihodnjem letu. Poudaril pa je tudi pomen spodbujanja in povezovanja kitajskih delegatov na konferenci s slovenskimi v okviru dvodnevnih direktnih poslovnih razgovorov. Le ti so namreč eden osrednjih namena projekta Invest in Maribor.
Drugi dan Slovensko-kitajskega poslovnega foruma je otvorila Leonida Polajnar, sekretarka OOZ Maribor s predstavitvijo slovenskega obrtno podjetniškega sistema in mariborske obrtno-podjetniške zbornice. Sledili so poslovni pogovori med kitajskimi in slovenskimi podjetniki, ki so se jih udeležili tudi člani OOZ Maribor.

ZADNJE OBJAVE

DOGODKI IN VABILA

27-08-2024

ALEJA - Nakupovalna destinacija Ljubljana Šiška, Rakuševa ulica 1, 1000 Ljubljana

12-06-2024

SPOT svetovanje Podravje, Pobreška 20

Prijava na svetovanje

Za svetovanje z našimi referenti se morate obvezno prijaviti. Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo ter našli ustrezen termin.

E-novice OOZ Maribor

E-novice OOZ Maribor