OOZ Maribor

OZS bo dobila novega predsednika


V ponedeljek, 4. julija, bo volilna skupščina izvolila novega predsednika Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije. Dosedanjemu predsedniku Branku Mehu, ki je bil na čelu zbornice devet let, se namreč izteče mandat. Za mesto predsednika OZS se tokrat poteguje osem kandidatov.

Novi predsednik OZS bo izvoljen za mandatno obdobje 2022–2026. Izvolila ga bo skupščina OZS, ki je najvišji organ upravljanja zbornice in sestoji iz 92 poslancev, predstavnikov 62 območnih zbornic in 30 strokovnih sekcij.

Kandidature za predsednika OZS je do 27. maja oddalo osem kandidatov, ki jih objavljamo po abecednem vrstnem redu: Blaž Cvar, Branko Goričan, Marko Kajzer, Alojz Kovšca, Ivan Meh, Bogdan Oblak, Peter Pišek in Bojan Železnik.

Programe in predstavitve kandidatov za predsednika OZS najdete na tej povezavi.

Prihodnji ponedeljek bodo sočasno potekale tudi volitve članov nadzornega odbora OZS. Kandidati za mesto v nadzornem odboru so: Hugo Carli, Karlinca Delbello, Marko Dolinšek, Frančišek Eder, Petra Filipič, Sandra Gomboc, Andrej Kos, Saša Kovačev, Javorka Križman, Nataša Mikulin, Dušan Presetnik in Aleš Pulko.

Zaradi slabih epidemioloških razmer bo seja skupščine potekala v Kongresnem centru Four Points by Sheraton v Ljubljani in ne v prostorih OZS, kot je bilo sprva načrtovano. Po seji skupščine (predvidoma popoldne) bomo medije seznanili, kdo bo novi predsednik OZS.

Vir:  OZS

ZADNJE OBJAVE

DOGODKI IN VABILA

28-08-2024

Pomurski sejem d.o.o., Cesta na stadion 2, 9250 Gornja Radgona

28-08-2024

Pomurski sejem d.o.o., Cesta na stadion 2, 9250 Gornja Radgona

Prijava na svetovanje

Za svetovanje z našimi referenti se morate obvezno prijaviti. Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo ter našli ustrezen termin.

E-novice OOZ Maribor

E-novice OOZ Maribor