OOZ Maribor

OZS nasprotuje obveznim božičnicamMinistrstvo za delo načrtuje spremembe delovne zakonodaje, med drugim obvezno božičnico. To je na včerajšnjem posvetu Združenja delodajalcev obrti in podjetnikov Slovenije povedal minister Luka Mesec.

»Mi smo z našega ministrstva predlagali, da se uvede obvezna božičnica, se pravi, to je dodaten regres. Če bo to sprejeto, bo zaposlenim to zimo izplačan regres v znesku minimalne plače,« je pojasnil minister Mesec.

OZS se je na predlog ministra že odzvala. »Glede na izjemno težko situacijo zaradi energetske krize, v OZS ostro nasprotujemo predlogu za uvedbo obvezne božičnice. Obrtniki in podjetniki se namreč v teh časih borijo za obstoj podjetij in za ohranitev delovnih mest. Obvezne božičnice pa predstavljajo dodatno obremenitev, ki si je v tem trenutku številni ne morejo privoščiti. V OZS zagovarjamo dostojne plače, vendar pa menimo, da bi moralo biti izplačilo božičnice prostovoljno in ne obvezno. Prepričani smo, da bodo tisti delodajalci, ki si to lahko privoščijo, svoje delavce zagotovo nagradili in jim izplačali tudi božičnico,« pa se je odzval predsednik OZS Blaž Cvar.

O spremembah s področja evidentiranja delovnega časa pa je Mesec dejal, da ne bi bilo obvezno za vse. OZS je obveznemu evidentiranju prav tako nasprotovala, saj bi to pomenilo dodatne obremenitve za gospodarstvo.

Vir: OZSZADNJE OBJAVE

DOGODKI IN VABILA

27-08-2024

ALEJA - Nakupovalna destinacija Ljubljana Šiška, Rakuševa ulica 1, 1000 Ljubljana

12-06-2024

SPOT svetovanje Podravje, Pobreška 20

Prijava na svetovanje

Za svetovanje z našimi referenti se morate obvezno prijaviti. Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo ter našli ustrezen termin.

E-novice OOZ Maribor

E-novice OOZ Maribor