OOZ Maribor

Pa ga imamo »Naj frizerja Štajerske 2019«Sekcija frizerjev in kozmetikov Območne obrtno-podjetniške zbornice Maribor in Radio Maribor sta marca s ciljem promocije in popularizacije obrti in poklica frizer skupaj organizirala akcijo, v kateri so poslušalci izbirali »Naj frizerja Štajerske 2019«. Med štirimi finalisti, ki so jih izbrali v prvem krogu glasovanja, so poslušalci v drugem krogu največ glasov namenili Nejcu Radoliču iz šentjurskega frizerskega studia Nejc Hairspa. Med štiri finaliste se je v drugi krog uvrstil tudi član OOZ Maribor, znani mariborski frizer Smiljan Škarica.

Glasovanje za naj frizerja med 5. in 22. marcem je potekalo preko klicev v eter Radia Maribor, z nominacijo na Facebook strani radia, preko sms sporočil na radio in preko elektronske pošte na e-naslov Radia Maribor.

Po prvem krogu glasovanja so bili 12. marca znani štirje finalisti, za katere je bilo zbranih največ glasov. To so Nejc Radolič iz Frizerskega salona Nejc Hairspa iz Šentjurja, Darja Tavželj iz mariborskega frizerskega salona Stela, Smiljan Škarica iz Frizerstva Škarica iz Maribora in Peter Jurše iz Frizerskega salona Petra iz Bresternice. Finaliste je obiskala tudi tričlanska komisija v sestavi: Nada Balan, frizerska ikona Maribora, Petra Arnejčič Munda, profesorica na Srednji šoli za oblikovanje Maribor in Marjana Savić Krajnc, sekretarka Sekcije za frizerje in kozmetike pri OOZ Maribor, ki je ocenila njihovo delo v praksi. Njihova ocena ni vplivala na sam izbor naj frizerja. O tem so tudi tokrat odločali poslušalci preko vseh prej navedenih kanalov Radia Maribor.

Radio Maribor je zbiranje glasov za naj frizerja popestril z nizom prispevkov v jutranjem radijskem programu. Ob predstavitvi in otvoritvi in med akcijo so poslušalce pozivali, naj glasujejo za svojega naj frizerja, saj imamo večinoma vsi svojega najljubšega frizerja, ki nam običajno pomeni nekaj več, kot le, da poskrbi za naše lase in pričesko. To je tudi oseba, ki ji marsikaj povemo in zaupamo njeni strokovni usposobljenosti in presoji glede našega videza. V oddaji so gostili ravnateljico Srednje šole za oblikovanje Nadjo Popovič Jager in dijake programa frizer, bivše dijake, ki so s poslušalci delili svojo zgodbo o uspehu ter predstavili  komisijo in njene obiske pri nominirancih. Skratka, na Radiu Maribor so poslušalci med akcijo Naj frizer Štajerske in pozivi h glasovanju izvedeli tudi veliko o tem, kako se današnje frizerstvo razlikuje od nekdanjega, o aktualnih trendih v frizerstvu, kako skrbeti za nego las, spoznali so nekatere uspešne štajerske frizerje in njihove zgodbe, predstavili pa so jim tudi frizerski poklic in kakšno je med mladimi zanimanje zanj.

Na zaključku akcije in razglasitvi zmagovalca, ki je bilo v prostorih OOZ Maribor 22. marca, je Nejc Radolič prejel laskavi naziv in priznanje iz stekla z vgraviranim napisom Naj frizer Štajerske 2019, ki ga je izdelalo Steklarstvo Mihelič, Sašo Damiš s.p., vsi štirje finalisti pa tudi lepa praktična darila sponzorjev (podjetje Fital d.o.o., Kaaral Slovenia, Steklarstvo Mihelič, Sašo Damiš s.p.). Nejc Radolič, zmagovalec akcije za Naj frizerja Štajerske kar ni mogel verjeti v svojo zmago. Bil pa je vesel, da so njegove stranke prepoznale njegovo strokovnost, kakovost in korekten odnos do njih. V prijetnem in sproščenem vzdušju po uradnem delu razglasitve rezultatov so finalisti s člani komisije v sproščenem klepetu izmenjali številne delovne izkušnje, mnenja in ideje o prihodnjem sodelovanju.

SPONZORJI akcije, ki sta jih priskrbeli OOZ Maribor in Srednja šole za oblikovanje Maribor:

 Frizerske Å¡karje    Rezultat iskanja slik za steklarstvo miholiÄ_x008d_

Akcija Radia Maribor in Sekcije frizerjev in kozmetikov OOZ Maribor je bila odmevna in pestra. Čestitke zmagovalcu so na spletnih straneh kar deževale. In kot je eden od sledilcev akcije na Facebook strani zapisal velja, da gredo vse čestitke zmagovalcu, da pa je vsakomur najboljši njegov frizer.

Povezava do spletne strani: Radia Maribor ZADNJE OBJAVE

DOGODKI IN VABILA

28-08-2024

Pomurski sejem d.o.o., Cesta na stadion 2, 9250 Gornja Radgona

28-08-2024

Pomurski sejem d.o.o., Cesta na stadion 2, 9250 Gornja Radgona

Prijava na svetovanje

Za svetovanje z našimi referenti se morate obvezno prijaviti. Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo ter našli ustrezen termin.

E-novice OOZ Maribor

E-novice OOZ Maribor