OOZ Maribor

Pekoče sladki Mednarodni festival ČILI in ČOKOLADA 2#Maribor je 22. in 23. marca gostil Mednarodni festival čilija in čokolade 2#. Na Trgu Leona Štuklja se je predstavilo preko 40 ponudnikov čili in čokoladnih kreacij iz Slovenije, Hrvaške, Avstrije, Italije in Bosne in Hercegovine. Na pekoče sladkem festivalu so sodelovali tudi člani Sekcije za gostinstvo in turizem OOZ Maribor. Prireditev je organiziral Mitja Špes iz Factumeventa s soorganizatorji, med njimi tudi OOZ Maribor. Udeležba je bila odlična, saj so se stojnice ponudnikov šibile pod čokolado in čilijem na nešteto načinov. Neverjetna je bila ponudba jedi s čilijem in čokolado, čokoladne pice, slaščičarske mojstrovine, čili omake, čili posipi, domači siri s čilijem, panceta s čilijem, čili vina, čili piva, čokolada, polnjena z vinom. Pripravljen je bil tudi bogat spremljevalni program: poslikava obraza, delavnice o saditvi in vzgoji čilija, kreativne delavnice Srednje šole za oblikovanje Maribor, ki je pripravila tudi modno revijo kreacij na temo čokolade in čilija. Na festivalu so priredili tudi tekmovanje v hitrostnem jedenju čokolade in izbor najboljše čili omake.

Na stojnici Sekcije za gostinstvo in turizem OOZ Maribor so se skupaj predstavili Agencija SIV d.o.o. s Kmetijo Čas d.o.o. in Čebelarstvo Cesar, Marko Cesar s.p.. Prvi dve z domačo panceto in kvalitetno čokolado iz Lucifer Chocolate, podjetnik Marko Cesar iz Čebelarstva Cesar pa z medom s čilijem in medom s čokolado in lešniki. Tudi letos so se predstavili Mojstri okusov, blagovna znamka Gostilne Karla, Ivanke Bračič s.p. iz Rač, kjer sta sinova, Renato in Davor Bračič ustvarila uspešno podjetniško zgodbo s pestrim izborom mojstrskih čili omak, marmelad, mešanico začimb. Doma sta ustvarila pravi rastlinjak, v katerem gojita čilije, paprike, paradižnike, skratka vse, iz česar je mogoče izdelati slastne, za prste obliznit omake. Na lanskem izboru za najboljšo čili omako sta osvojila prvo mesto. Tekmovanja so se udeležili tudi letos, ker pa je bila konkurenca premočna, niso uspeli ponoviti lanskega uspeha, je povedal Davor Bračič. In, da je navdušen nad obiskom na festivalu in povpraševanjem po njihovih čili omakah, ki jih v svoji blagovni znamki Mojstri okusov pripravljajo po posebnih recepturah in prodajajo v številnih specializiranih prodajalnah po vsej Sloveniji in v tujini. Čilije in zelišča gojijo sami, glede kakovosti sadja za marmelade, ki jih imajo tudi v ponudbi, pa zaupajo domačim proizvajalcem. Povpraševanje po njihovih čili omakah strmo narašča, zato se bodo tudi drugo leto zagotovo udeležili festivala Čili in čokolada.

Hiša Joannes Protner se je tudi predstavila na tem festivlau. Njihova hiša sodi med  večje družinske kmetije, kjer se ukvarjajo z vinogradništvom in turistično dejavnostjo. Boštjan Protner, ki vodi vinogradništvo in skrbi za trženje vin je obiskovalcem festivala ponudil vino jantarno rumene barve, bogato z vonjem po karameli pod nazivom DOLCE NO.1 ter temno čokolado polnjeno s tem vinom.

ZADNJE OBJAVE

DOGODKI IN VABILA

28-08-2024

Pomurski sejem d.o.o., Cesta na stadion 2, 9250 Gornja Radgona

27-08-2024

ALEJA - Nakupovalna destinacija Ljubljana Šiška, Rakuševa ulica 1, 1000 Ljubljana

Prijava na svetovanje

Za svetovanje z našimi referenti se morate obvezno prijaviti. Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo ter našli ustrezen termin.

E-novice OOZ Maribor

E-novice OOZ Maribor